Denk jij er wel eens over na om je te laten omscholen? Of om de volgende stap in jouw carrière te maken? Er bestaan diverse redenen om deze stap te maken. Misschien heb je wel aantrekkelijk aanbod ontvangen, of is ontevredenheid jouw grootste beweegreden. Plezier in je werk wordt bepaalt door verschillende geluksfactoren

(Lees hier meer over geluksfactoren en werkgeluk)

Veel voorkomende redenen

Verveling; jouw werk biedt geen uitdaging meer
Salaris; je bent  niet tevreden met je salaris
Ambities; je hebt ambities en je huidige functie sluit hier niet bij aan
Werkervaring; je werk is eentonig en wilt meer ervaring op doen
Stress; je huidige baan brengt veel stress met zich mee
Baanzekerheid; de branche waarbinnen je werkt geeft onvoldoende toekomst zekerheid
Carrière switch; je wilt graag werkzaam zijn binnen een andere branche of functie

Tips bij het maken van de volgende stap in jouw carrière

1.      Stap uit jouw comfortzone en neem het heft in eigen handen
Geen afwachtende houding aannemen wanneer het aankomt op de volgende stap. Neem hierin zelf initiatief. Je weet zelf goed wat wel en niet bij je past, én waar je kwaliteiten liggen.

2.      Vind iemand die je kan helpen bij jouw stap
Zodra je zelf inzichtelijk hebt welke kwaliteiten je graag beter tot z’n recht zou willen laten komen in jouw functie, zoek je iemand of een instantie (T-Pion – Specialist in Techniek) die jou daarbij kan helpen. Waarin zou jij je kunnen ontwikkelen? Hoe kun je nog beter worden?

3.      Netwerken
Stap uit jouw comfortzone en benader mensen om ervaringen uit te delen. Tips te vragen. Of bezoek bedrijven waar je graag werkzaam zou willen zijn.

4.      Nadenken over jouw eigen verwachtingen
Denk goed na over wat deze nieuwe uitdaging jou gaat brengen. Zijn dit realistische verwachtingen. Raadpleeg hiervoor je netwerk zodat je niet voor verassingen komt te staan.

5.      Blijf je zelf ontwikkelen (omscholing of bijscholing?)
Staat een opleiding, cursus of studie de volgende stap in jouw carrière in de weg? Zorg er dan voor dat je de juiste hulp inschakelt. Er zijn genoeg mogelijkheden om jou op het niveau en op de plek te krijgen die jij voor ogen hebt.

Wat kan T-Pion voor jou betekenen?

Wij investeren in medewerkers en komen graag in contact met diegenen die hulp nodig hebben bij het maken van hun carrière stap. Zo hebben wij in het verleden een aantal mooie ervaringen met medewerkers die bij ons kwamen met de vraag of wij ze konden helpen bij de volgende stap in hun carrière (lees hier meer over werken in de techniek)

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Of wil je meer informatie over werken in de techniek? Neem dan contact op!

Contact