De pluspunten van detachering voor werkzoekenden

Publicatiedatum 4 april 2024
Wijzigingsdatum 17 april 2024
Auteur Elise Pool

(Nieuw) werk zoeken kan best een uitdaging zijn, al helemaal als je recentelijk je loopbaan bent begonnen, of als je toe bent aan iets totaal anders. Voor deze kwesties kunnen detacheringsbureaus een uitkomst bieden.

Laten we beginnen bij net afgestudeerde werkzoekenden. Ervaring heb je nog niet, dus moet je het opnemen tegen ál die andere sollicitanten die al wel de nodige kunde meenemen. Een goede optie is om je CV neer te leggen bij een detacheringsbureau specialiserend in de branche waar je werkzaam wilt zijn. Door samen met jou te overleggen over onder andere je kwaliteiten en wensen, gaan ze op zoek naar een geschikt bedrijf. Het detacheringsbureau kan je helpen om jezelf beter te profileren. Nog niet zo zelfverzekerd? Een consultant kan met je mee naar een sollicitatiegesprek om dát wat jou zo’n goede kandidaat maakt te benadrukken. Consultants hebben kennis van jouw vak en van de arbeidsmarkt, en zij kunnen goed beoordelen of er nog extra stappen moeten worden gezet. Ontdekken wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Lees hoe wij een geschikte baan voor jou zoeken.

Ook voor mensen met al heel wat jaren ervaring kunnen detacheringsbureaus het verschil maken. Het kan soms vervelend zijn, je krijgt een bericht op LinkedIn met de vraag of je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Maar toch moet je deze berichten niet altijd negeren. Meer salaris verdienen is niet altijd een afdoende reden om van baan te wisselen. De lange inwerkperiode, nieuwe collega’s, en een verschillende bedrijfscultuur kunnen allemaal redenen zijn waarom switchen soms niet al te makkelijk is. De mentaliteit is veranderd, je hoeft niet meer 20 jaar trouw te zijn aan een onderneming, en in een sleur raken is het laatste wat goed is voor het werkplezier. Jouw kennis en ervaringsjaren zijn kostbaar, en die kan je in je voordeel gebruiken. In plaats van gebonden te zijn aan één specifieke werkgever of project, kun je worden ingezet bij verschillende bedrijven en projecten op basis van jouw vaardigheden en interesses. Zelf kan dit nog wel eens lastig te bewerkstelligen zijn, maar een detacheringsbureau kijkt graag altijd een stap verder voor je.

T-Pion biedt verschillende kosteloze mogelijkheden voor het volgen van cursussen en opleidingen die jou als werkzoekende nog beter laten passen bij de baan waar je naar zoekt. Bedrijven zijn vaak huiverig om nieuwe werknemers op kosten van de onderneming gebruik te laten maken van een opleiding. Door via een detacheringsbureau een functie met bijbehorende cursus te zoeken, heb jij uiteindelijk profijt van de nieuw vergaarde kennis én hoef je niet in de buidel te tasten. 

Als je nog twijfelt of detachering een goede optie voor jou is, neem dan eens contact op met één van onze consultants, ze bieden persoonlijke begeleiding en advies om de juiste keuze te maken. 

Onze nieuwsberichten

Hoe detachering kan bijdragen aan jouw werkgeluk

Publicatiedatum 18 april 2024
Auteur Elise Pool
Het vinden van een baan die aansluit bij je studie en interesses is slechts een deel van de zoektocht naar werk. Werkplezier en een gezonde werk-privébalans moeten zeker meegenomen worden in de zoektocht. In dit artikel kijken we hoe detachering kan helpen het meeste uit jouw werkgeluk te halen.
Lees meer

De pluspunten van detachering voor bedrijven

Publicatiedatum 11 april 2024
Auteur Elise Pool
"Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld" is een veelvoorkomende zin in vacatureteksten van bedrijven die zelf personeel willen werven. Het uitbesteden van deze werving aan detacheringsbureaus heeft verschillende voordelen.
Lees meer

De pluspunten van detachering voor werkzoekenden

Publicatiedatum 4 april 2024
Auteur Elise Pool
(Nieuw) werk zoeken kan best een uitdaging zijn, al helemaal als je recentelijk je loopbaan bent begonnen, of als je toe bent aan iets totaal anders. Voor deze kwesties kunnen detacheringsbureaus een uitkomst bieden.
Lees meer