De pluspunten van detachering voor bedrijven

Publicatiedatum 11 april 2024
Wijzigingsdatum 25 april 2024
Auteur Elise Pool

"Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld" is een veelvoorkomende zin in vacatureteksten van bedrijven die zelf personeel willen werven. Het uitbesteden van deze werving aan detacheringsbureaus heeft verschillende voordelen.

Vaak begint het proces met het opstellen van een vacature, maar hierbij kunnen zich al verschillende problemen voordoen. Het formuleren van de functieomschrijving en het aanspreken van potentiële kandidaten vereist specifieke vaardigheden. Een vacature met spelfouten of onjuiste informatie zal aanzienlijk minder sollicitanten aantrekken dan een foutloze en aantrekkelijke tekst. Door samen te werken met een detacheringsbureau kunnen deze zorgen uit handen worden genomen. Overweegt u dit door T-Pion te laten doen? Dan kijken we samen hoe we de vacature kunnen personaliseren en optimaal kunnen laten aansluiten bij de kernpunten die uw bedrijf heeft doorgegeven.

Werven van nieuw personeel kan een tijdrovende taak zijn, vooral voor kleine bedrijven zonder aparte HR-afdeling. Hoewel u als werkgever wellicht een idee heeft van het gewenste type kandidaat, kan het lastig zijn om de juiste vragen te stellen tijdens sollicitatiegesprekken. Het uitbesteden van het wervingsproces aan een detacheringsbureau biedt toegang tot de expertise van ervaren consultants. Deze professionals kennen de markt en weten hoe ze geschikte kandidaten kunnen vinden. Detacheringsbureaus beschikken vaak over een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde kandidaten binnen uw branche, waardoor ze effectiever kunnen werven dan u mogelijk zelf zou kunnen via bijvoorbeeld LinkedIn. Dit vergroot de kans dat u de juiste persoon voor de baan vindt. Benieuwd hoe we onszelf differentiëren van andere detacheringsbureaus? Lees de werkwijze van T-Pion voor bedrijven.

Het zoeken naar nieuw personeel brengt kosten met zich mee. Hoewel het plaatsen van een vacature op uw bedrijfswebsite doorgaans kosteloos is, brengen platforms als LinkedIn en Indeed kosten met zich mee. Dit zijn echter wel de meest populaire kanalen voor werkzoekenden. Bovendien is tijd ook geld; het benaderen van potentiële kandidaten via LinkedIn, het beoordelen van ontvangen sollicitaties en het voeren van sollicitatiegesprekken vergt allemaal tijd en middelen. Als deze tijd te kostbaar is, kan het uitbesteden van het wervingsproces aan detacheringsbureaus een efficiëntere oplossing zijn.

Het uitbesteden van het wervingsproces kan het verschil maken tussen het snel en effectief vinden van nieuw personeel en het langdurig open laten staan van vacatures.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer