Waarom zou jij in de techniek willen werken? En in welke tak zou je dan werkzaam willen zijn?  Er zijn verschillende branches waarbinnen je techniek kan toepassen, denk hierbij bijvoorbeeld aan branches als de werktuigbouwkunde, elektrotechniek, beveiligingstechniek, verspaning of de IT. Binnen iedere branche zijn ook weer andere functies waarbinnen je werkzaam kan zijn. Oftewel de techniek is enorm breed en biedt veel mogelijkheden.

Maar wat maakt de techniek dan zo interessant? Waarschijnlijk toch de ontwikkelingen die in een razend tempo aan ons voorbij gaan? Voordat we in deze ontwikkelingen stappen… wat is technologie eigenlijk? In het kort:

‘Letterlijk de bouwsteen voor de wetenschap en de techniek, en daarmee de basis voor alle technologische ontwikkelingen’.

Ieder bedrijf is onderhevig al deze technologische ontwikkelingen. Zo zien we een toenemende mate van automatisering, waarbij machines de taken van de mens (gedeeltelijk) overnemen. Maar het belang van de mens, de menselijke toevoeging, blijft hopelijk altijd bestaan. Dat de automatisering in grote mate toeneemt, daar ontkomen we niet aan. Maar laten we vooral de menselijke kant blijven koesteren.

Veel technische organisaties ondergaan deze ontwikkeling. Maar deze automatisering brengt natuurlijk ook veel mogelijkheden en innovatieve oplossingen, die alleen door de mens nooit gerealiseerd hadden kunnen worden.

In welke branche zou jij graag willen werken? En wat vind jij dan belangrijk in jouw werk?

 

Contact