Verspaner

Wijzigingsdatum 15 april 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als verspaner.

Wat doet een verspaner?

Een verspaner maakt verschillende onderdelen door middel van een bepaald soort techniek. Je geeft vorm aan een bepaald soort materiaal tot het gewenste effect is bereikt. Denk aan draaien, verspanen en slijpen. Het materiaal waarmee je werkzaam bent als verspaner is vaak gietijzer, aluminium, kunststof en messing. Het is belangrijk dat je weet hoe je een CNC machine moet gebruiken. Hiermee kan je als verspaner een computer besturen die materialen nauwkeurig bewerkt.

Hoe word je verspaner?

Je hebt een afgerond diploma als verspaner of iets wat daar op lijkt. Ook mag je ervaring hebben als CNC verspaner of een soortgelijke functie. Daarnaast heb je ervaring met het gebruiken van meetgereedschappen.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer