Verspaner

Wijzigingsdatum 30 mei 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als verspaner.

Wat doet een verspaner?

Een verspaner maakt verschillende onderdelen door middel van een bepaald soort techniek. Je geeft vorm aan een bepaald soort materiaal tot het gewenste effect is bereikt. Denk aan draaien, verspanen en slijpen. Het materiaal waarmee je werkzaam bent als verspaner is vaak gietijzer, aluminium, kunststof en messing. Het is belangrijk dat je weet hoe je een CNC machine moet gebruiken. Hiermee kan je als verspaner een computer besturen die materialen nauwkeurig bewerkt.

Hoe word je verspaner?

Je hebt een afgerond diploma als verspaner of iets wat daar op lijkt. Ook mag je ervaring hebben als CNC verspaner of een soortgelijke functie. Daarnaast heb je ervaring met het gebruiken van meetgereedschappen.

Onze nieuwsberichten

Zon, zee… en loopbaanreflectie?

Publicatiedatum 3 juli 2025
De zomer. Voor de een het perfecte excuus om de werkschoenen tijdelijk uit te trappen, voor de ander juist het perfecte moment voor zelfreflectie. Misschien sta je straks met een koud drankje aan de barbecue, lig je op het strand met een goed boek of maak je eindeloze fietstochten met je gezin. Hoe je het ook viert: de zomermaanden bieden vaak net dat beetje meer ruimte. Ruimte om na te denken… of juist even helemaal niet.
Lees meer

Groeien als professional!

Publicatiedatum 2 juli 2025
Klinkt goed. Groeien in wie je bent en wie je wilt zijn! Een klein beetje zweverig misschien. En dan ook de term professional. Je ziet de term overal, op cv's, functieomschrijvingen en vacatureteksten. En iedereen kent wel een echte professional. Zo iemand die rust uitstraalt, altijd scherp is in vergaderingen, zich goed weet te verwoorden, anderen meekrijgt en ondertussen ook nog z’n werk uitstekend doet. 
Lees meer

Mentale veerkracht, je zult het maar hebben!

Publicatiedatum 4 juni 2025
Waarom stressbestendigheid, aanpassingsvermogen en een beetje zelfspot minstens zo belangrijk zijn als goede technische skills. Een veelgehoorde zin op de werkvloer is, ongeacht de sector waarin je werkt, is: ‘dan moet je gewoon even schakelen’. We doen het allemaal dagelijks, ongemerkt misschien wel, tussen projecten, systemen, softwareversies en collega’s. Maar hoe zit het met schakelen in je hoofd? De ‘mentale veerkracht’?
Lees meer