CAD-CAM programmeur

Wijzigingsdatum 30 mei 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als CAD-CAM programmeur.

Wat doe je als CAD-CAM programmeur?

Binnen de functie van cad-cam programmeur vallen diverse werkzaamheden en kennisgebieden. Sommige programmeurs prefereren software als TopSolid en Mastercam waar anderen juist het liefste werken met software als Hypermill. Ieder softwarepakket kent z’n eigen voor- en nadelen en afhankelijk van de projecten waar je aan werkt, kies je dan ook de juiste toepassing. Als cad-cam programmeur draag je de verantwoordelijkheid voor optimaal gebruik van de bewerkingsmethodieken en deel je je ervaring en kennis met anderen. Diverse uitvoerders vertrouwen op jouw ontwerpen en dankzij jouw werkzaamheden kunnen abstracte ideeën gerealiseerd worden tot concrete plannen.

Wat moet je studeren om CAD-CAM programmeur te worden?

Het is nuttig om een achtergrond te hebben in technische disciplines zoals werktuigbouwkunde, productietechniek of industriële techniek. Leer werken met CAD-software zoals AutoCAD, SolidWorks, CATIA, NX of Inventor. Word bekend met CAM-software zoals Mastercam, Fusion 360, CAMWorks, of andere programma's die worden gebruikt voor het genereren van CNC programma's voor de productie van onderdelen.

Onze nieuwsberichten

Ik word gedetacheerd, wat zijn mijn rechten?

Publicatiedatum 11 december 2024
Detachering is een manier van werken waarbij je in dienst bent van een detacheringsbureau, maar je werk voor een opdrachtgever uitvoert. Het biedt flexibiliteit en kansen, maar roept ook vragen op over je rechten en zekerheden. In dit artikel leggen we uit wat detachering precies inhoudt, welke fasen er zijn en welke rechten je hebt, met een speciale focus op zaken zoals ziekte en arbeidsomstandigheden. Zo ben je goed geïnformeerd en kun je beter inschatten wat deze werkconstructie voor jou betekent.
Lees meer

2025 komt eraan, wat betekent dit voor jouw werk?

Publicatiedatum 28 november 2024
De kalender springt straks op 2025, en dat betekent verandering. Grote verandering. Of je nu in de bouw, de techniek of de installatiesector werkt, er gaat veel gebeuren dat jouw werk en arbeidsvoorwaarden raakt. Wat precies? Dat leggen we je stap voor stap uit. Zo weet je niet alleen wat je kunt verwachten, maar ook hoe je je kunt voorbereiden.
Lees meer

Hoe de technieksector zijn imago transformeert van vervuilend naar verrassend schoon

Publicatiedatum 14 november 2024
De technische sector heeft lang te kampen gehad met een imago van milieuvervuiling en verspilling. Maar de realiteit is dat er de afgelopen jaren flinke verbeteringen hebben plaatsgevonden deze industrie. Een groene transformatie die de sector duurzamer, efficiënter en milieuvriendelijker maakt dan voorheen.
Lees meer