CAD-CAM programmeur

Wijzigingsdatum 30 mei 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als CAD-CAM programmeur.

Wat doe je als CAD-CAM programmeur?

Binnen de functie van cad-cam programmeur vallen diverse werkzaamheden en kennisgebieden. Sommige programmeurs prefereren software als TopSolid en Mastercam waar anderen juist het liefste werken met software als Hypermill. Ieder softwarepakket kent z’n eigen voor- en nadelen en afhankelijk van de projecten waar je aan werkt, kies je dan ook de juiste toepassing. Als cad-cam programmeur draag je de verantwoordelijkheid voor optimaal gebruik van de bewerkingsmethodieken en deel je je ervaring en kennis met anderen. Diverse uitvoerders vertrouwen op jouw ontwerpen en dankzij jouw werkzaamheden kunnen abstracte ideeën gerealiseerd worden tot concrete plannen.

Wat moet je studeren om CAD-CAM programmeur te worden?

Het is nuttig om een achtergrond te hebben in technische disciplines zoals werktuigbouwkunde, productietechniek of industriële techniek. Leer werken met CAD-software zoals AutoCAD, SolidWorks, CATIA, NX of Inventor. Word bekend met CAM-software zoals Mastercam, Fusion 360, CAMWorks, of andere programma's die worden gebruikt voor het genereren van CNC programma's voor de productie van onderdelen.

Onze nieuwsberichten

3 technische vaardigheden die je helpen om te groeien in jouw carrière

Publicatiedatum 29 augustus 2024
Auteur Elise Pool
Je bent al een aantal jaar aan het werk in de techniek, maar zou graag de volgende stap maken in een hogere functie. Hier zijn drie skills die je niet alleen helpen om op te vallen, maar waar je ook meteen mee aan de slag kunt.
Lees meer

Contract getekend, en nu dan?

Publicatiedatum 22 augustus 2024
Auteur Elise Pool
Je hebt je contract bij T-Pion getekend en staat op het punt om aan een nieuwe fase van je carrière te beginnen. Maar wat gebeurt er nu? Dit is wat je kunt verwachten nadat je je handtekening hebt gezet.
Lees meer

Mechanisch of mechatronisch, wat is het nou eigenlijk?

Publicatiedatum 15 augustus 2024
Auteur Elise Pool
Twee termen die op het eerste gezicht misschien veel op elkaar lijken, maar in werkelijkheid behoorlijk verschillende betekenissen hebben, zijn "mechanisch" en "mechatronisch". Hoewel ze vaak door elkaar worden gebruikt, verwijzen ze naar heel verschillende specialisaties binnen de techniek.
Lees meer