Service coördinator

Wijzigingsdatum 25 april 2024

Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden op alles rondom jouw carrière als service coördinator.

Wat houdt de functie van service coördinator in?

De vacature van een service coördinator houdt in dat je je bezighoudt met het plannen van al het onderhoud aan een systeem. Je zorgt ervoor dat een systeem goed draait en dat het op tijd geüpdatet wordt. Je helpt storingen voorkomen, oplossen en opsporen. Daarnaast maak je dus een onderhoudsplanning. Op het moment dat er ergens een storing op komt zetten zal de service coördinator mensen aansturen om die storing op te lossen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je de persoon bent die gebruikers op de hoogte stelt van eventuele problemen of gepland onderhoud.

Hoe word je service coördinator?

Per systeem is het verschillend wat de vereisten en verantwoordelijkheden zijn. Zo kan je service coördinator worden met een mbo-opleiding in de Techniek en/of Management. Of je kan een studie hebben afgerond op het HBO in de richting van Informatica, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde.

Wie kan er service coördinator worden?

Ben jij sociaal, goed in plannen, verantwoordelijk en technisch? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou. Een service coördinator is verantwoordelijk voor het onderhouden van bepaald systemen. Het is de taak om te zorgen dat er geen storingen zijn en als die er zijn om ze op te lossen. Jij stuurt de mensen aan en zorgt dat alles wordt opgelost. Daarnaast onderhoud jij het contact met de gebruikers van de systemen.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer