Logistiek medewerker

Wijzigingsdatum 5 juni 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als logistiek medewerker.

Voor wie is de functie van logistiek medewerker geschikt?

De functie van logistiek medewerker is geschikt voor mensen die goed zijn in organiseren en efficiënt werken. Het is perfect voor wie van een dynamische werkomgeving houdt en graag met deadlines werkt. Als logistiek medewerker moet je goed kunnen communiceren en samenwerken met collega's en leveranciers. Ervaring in magazijnwerk of logistiek is handig, maar niet altijd nodig. Deze rol past goed bij mensen die graag een belangrijke rol spelen in het logistieke proces van een bedrijf.

Wat doe je als logistiek medewerker?

Als logistiek medewerker regel je het transport en de opslag van goederen binnen een bedrijf. Je ontvangt, bewaart en verstuurt goederen, houdt de voorraad bij en verwerkt bestellingen. Dit doe je vaak met behulp van computers. Ook heb je regelmatig contact met collega's, leveranciers en transporteurs om alles soepel te laten verlopen. Het is belangrijk om nauwkeurig en efficiënt te werken om ervoor te zorgen dat de logistiek van het bedrijf goed verloopt.

Hoe word je logistiek medewerker?

Om logistiek medewerker te worden, kun je beginnen met het volgen van een gerelateerde opleiding, zoals logistiek management of magazijnbeheer. Veel bedrijven bieden ook interne trainingen aan voor logistieke functies. Het is belangrijk om ervaring op te doen in magazijnwerk of logistieke processen, bijvoorbeeld door middel van stages of bijbaan. Daarnaast zijn goede communicatievaardigheden en het vermogen om nauwkeurig en efficiënt te werken belangrijk voor deze functie. Het laten zien van initiatief en het tonen van interesse in logistiek kan ook helpen bij het  van een baan als logistiek medewerker.

Onze nieuwsberichten

Klantgerichtheid? Is dat niet iets voor de salesafdeling?

Publicatiedatum 23 april 2025
Vraag een willekeurige techneut waarom hij of zij ooit voor techniek koos, en de kans is groot dat je iets hoort als: “Ik hou van dingen oplossen.” Of: “Ik wil bouwen aan slimme oplossingen.” Maar hoe vaak hoor je: “Ik wil klanten gelukkig maken”? Toch is dat precies waar het in de techniek ook om draait. Want of je nou werkt aan een machine, een softwarepakket of een infrastructuurproject, uiteindelijk doe je het voor de klant. En dus is klantgerichtheid een onmisbare soft skill voor iedereen in de techniek.
Lees meer

Samenwerken: is geen aangeboren talent!

Publicatiedatum 23 april 2025
Samenwerken klinkt voor velen zo vanzelfsprekend. En ervanuit gaande dat je dit al hartstikke goed doet. Maar is dat ook zo? In de techniek, waar projecten complex zijn, deadlines scherp en stakeholders kritisch, is samenwerken allesbehalve vanzelfsprekend. En dit gaat ook zeker niet altijd zo goed als je denkt.
Lees meer

Communicatieve vaardigheden in de techniek!

Publicatiedatum 22 april 2025
Denk je aan techniek, dan denk je vaak ook direct aan cijfers, schema’s, gereedschap en machines. En dat is natuurlijk ook heel logisch. Maar wie denkt dat het technische vak puur draait om logica en precisie, heeft het mis. Een idee hebben, iets uitvinden en bedenken dat is knap, maar je komt niet verder als je het niet kunt overbrengen. En daarom is communicatie dus zo belangrijk in de techniek!
Lees meer