Hardware engineer

Wijzigingsdatum 30 mei 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als hardware engineer.

Wat ga ik doen als hardware engineer?

Een hardware engineer houdt zich bezig met de technische kant van computersystemen, de hardware. Binnen deze functie ontwerpt de hardware engineer besturingssystemen, chips en randapparatuur. Deze ontwerpen kunnen gebruikt worden bij privé computers als (gedeelde) computers in professionele settings, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, industrie of landbouw. Binnen deze functies is er ook de nodige overlap met andere functies, zoals mechanica en elektrotechniek. Je zult ook vaak moeten samenwerken met collega’s uit andere vakgebieden, zoals werktuigbouwkunde, informatica, wiskunde en elektrotechniek. De inhoud van jouw takenpakket is ook afhankelijk van welk niveau de functie is, zo zal een senior hardware engineer meer strategische taken krijgen dan een junior. Welk niveau je ook zit, je bent altijd bezig met het slimmer maken van praktische oplossingen.

Wat maakt mij een goede hardware engineer?

Er zijn een aantal punten waar een goede hardware engineer aan voldoet. Allereerst is het erg belangrijk dat je een opleiding hebt afgerond in de richting van bijvoorbeeld elektrotechniek. Of dit mbo, hbo of wo is maakt soms ook uit, bijvoorbeeld wanneer je reageert op een hardware engineer vacature waar ervaring of een hardware engineer opleiding nodig is. Daarnaast is werkervaring als engineer een grote pre, niet voor elke vacature is dit verplicht. Bijvoorbeeld bij een junior functie. Voor hardware design engineer jobs is het ook erg belangrijk dat je beschikt over analytisch vermogen en een bepaalde mate van resultaatgerichtheid. Je werkt binnen deze functie ook eigenlijk altijd binnen een team, goed kunnen samenwerken is daarom erg belangrijk.

Onze nieuwsberichten

Ik word gedetacheerd, wat zijn mijn rechten?

Publicatiedatum 11 december 2024
Detachering is een manier van werken waarbij je in dienst bent van een detacheringsbureau, maar je werk voor een opdrachtgever uitvoert. Het biedt flexibiliteit en kansen, maar roept ook vragen op over je rechten en zekerheden. In dit artikel leggen we uit wat detachering precies inhoudt, welke fasen er zijn en welke rechten je hebt, met een speciale focus op zaken zoals ziekte en arbeidsomstandigheden. Zo ben je goed geïnformeerd en kun je beter inschatten wat deze werkconstructie voor jou betekent.
Lees meer

2025 komt eraan, wat betekent dit voor jouw werk?

Publicatiedatum 28 november 2024
De kalender springt straks op 2025, en dat betekent verandering. Grote verandering. Of je nu in de bouw, de techniek of de installatiesector werkt, er gaat veel gebeuren dat jouw werk en arbeidsvoorwaarden raakt. Wat precies? Dat leggen we je stap voor stap uit. Zo weet je niet alleen wat je kunt verwachten, maar ook hoe je je kunt voorbereiden.
Lees meer

Hoe de technieksector zijn imago transformeert van vervuilend naar verrassend schoon

Publicatiedatum 14 november 2024
De technische sector heeft lang te kampen gehad met een imago van milieuvervuiling en verspilling. Maar de realiteit is dat er de afgelopen jaren flinke verbeteringen hebben plaatsgevonden deze industrie. Een groene transformatie die de sector duurzamer, efficiënter en milieuvriendelijker maakt dan voorheen.
Lees meer