Werkvoorbereider vacatures

De vraag naar gekwalificeerde werkvoorbereiders is groeiende. Met meer en meer bouwprojecten die (weer) van de grond komen, is het specialisme van een werkvoorbereider noodzakelijk. Jij zorgt er namelijk voor dat alle werkzaamheden goed, snel en bovenal veilig uitgevoerd kunnen worden. Binnen de techniek vraagt deze functie de nodige kennis en kunde om projecten goed van start te laten gaan. Is een vacature werkvoorbereider iets voor jou? Solliciteer dan op één van de vacatures op onze website en ga snel aan de slag!

T-Pion heeft een breed netwerk aan opdrachtgevers die op zoek zijn naar specialisten binnen de techniek. Deze bedrijven zoeken jou om voor langere tijd mee te werken aan projecten en de bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. Je brengt kwaliteit mee en krijgt hier uiteraard arbeidsvoorwaarden voor terug waar je blij van wordt.

Werken als werkvoorbereider

Als werkvoorbereider ben je actief binnen de techniek en zorg je voor het calculeren, ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden. Je voert je taken uit binnen de elektrotechniek of werktuigbouwkunde maar dit betekent niet dat je dagen er altijd hetzelfde uitzien. Integendeel; als werkvoorbereider is je functie ontzettend divers! Je kunt je namelijk specialiseren in uiteenlopende disciplines waardoor je terecht kunt komen op diverse werkplekken. Zo ben je bijvoorbeeld een belangrijke schakel binnen de installatietechniek, waarbij jij het werk voorbereidt zodat de installatiemonteur op de meest efficiënte manier kan werken en zijn onderhoud aan de installaties kan doen. Binnen deze discipline wordt bovendien weer onderscheid gemaakt tussen de beveiligings- en koeltechniek. Ook binnen de werktuigbouw (wtb) of machinebouw zijn veel vacatures werkvoorbereider beschikbaar.

Op de website van T-Pion vind je zowel voor leerling, junior als senior werkvoorbereiders vacatures binnen de industrie. Bekijk snel het aanbod en ontdek of jouw nieuwe baan tussen de vacatures werkvoorbereider zit.

De werkwijze van T-Pion

Natuurlijk wil je werken in een omgeving die jou de ruimte biedt om te groeien en te ontdekken waar je talent ligt. Dat snappen we maar al te goed. Daarom brengen we ook jouw wensen en eisen in kaart om te bepalen welke functie en vacature het beste bij je zou passen. Wat zorgt ervoor dat je op dit moment niet helemaal op je plek zit bij je huidige baan? En wat zou ervoor kunnen zorgen dat je dit bij een andere werkgever wel vindt? We gebruiken onze kennis en ervaring van de technische arbeidsmarkt om een functie voor je te vinden waarin je jouw talent kunt laten spreken en betaald wordt naar wat je echt verdient. Zodra je solliciteert via onze website, doen we ons uiterste best om jou die baan te bezorgen.

Daarnaast mag je het volgende van ons verwachten:

  • Een nuchtere, persoonlijke en betrokken aanpak
  • Ondersteuning bij iedere stap in je loopbaan
  • Snelle en transparante communicatie
  • Aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het vakgebied

Bekijk alle werkvoorbereider vacatures bij T-Pion

Heb je een vacature werkvoorbereider gevonden die je aanspreekt? Solliciteer dan snel via onze website door simpelweg je gegevens achter te laten. Dan gaan wij voor je aan de slag! Samen zoeken we naar een werkgever die past bij jouw ambitie. Dus bekijk snel het totale aanbod vacatures van T-Pion en vervolg je loopbaan binnen de techniek.

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee en geven je het advies dat je nodig hebt om alles uit je loopbaan te halen.

Veel gestelde vragen over een baan als werkvoorbereider

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als werkvoorbereider.

De werkvoorbereider heeft een belangrijke rol binnen de technische branches. In principe zorgt de werkvoorbereider ervoor dat alle projecten tot in de detail goed worden voorbereid en de uitvoering goed verloopt. Een werkvoorbereider coördineert projecten in de installatietechniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en in de bouw. De functie van werkvoorbereider is afwisselend en veelzijdig. Maar wat doet een werkvoorbereider dan zoal? Als werkvoorbereider brengt jij in kaart wat er allemaal moet gebeuren. Je controleert tekeningen, maakt calculaties, maakt de planning en zorgt voor de benodigde middelen. Alle materialen moeten op het juiste moment op de juiste plek zijn, zodat het project kan starten! Om dit te kunnen realiseren ben je veel in contact met verschillende technische specialisten, bijvoorbeeld de leveranciers, aannemers, tekenaars, planners, engineers en monteurs.

Een werkvoorbereider zorgt ervoor dat een goede planning wordt opgesteld. Er moet voldoende personeel worden ingezet en alle materialen moeten worden ingekocht en op tijd beschikbaar zijn. De exacte inhoud van de functie is afhankelijk van de organisatie waar je als werkvoorbereider aan de slag gaat. Vaak zie je dat de functie als werkvoorbereider wordt gecombineerd met de functie van planner, technisch tekenaar en calculator. Zo ben je als planner verantwoordelijk voor de planning van het project (personeel, werkroosters, inkoop van materialen). Als technisch tekenaar verzorg je de gedetailleerde technische tekeningen voor het project. De werkzaamheden van de calculator zijn ook van cruciaal belang. De calculator maakt op basis van alle verzamelde informatie over het bouwproject berekeningen voor de benodigde uren en materialen. Aan de hand hiervan kan er een begroting worden opgesteld. De werkvoorbereider wordt over het algemeen aangestuurd door de projectleider.

Voordat er kan worden gestart met de bouw van een woning, kantoor of winkelcentrum, moet er over van alles worden nagedacht. De werkvoorbereider speelt hierin een belangrijke rol. Zo maak jij de planning van de start tot aan het einde van het project. Je zorgt voor voldoende personeel, inkoop van materiaal en je zorgt ervoor dat het materiaal op de juiste plek aanwezig is. Tijdens de bouw houd je de voortgang constant in de gaten en zorg je ervoor dat er geen onnodige vertragingen oplopen. Om in deze branche en functie aan de slag te kunnen gaan moet je zeker over een aantal competenties beschikken, waaronder bouwkundig inzicht, plannen en organiseren en samenwerken. Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de stap richting projectleider maken.

Om als werkvoorbereider aan de slag te kunnen gaan moet je in het bezit zijn van een mbo-diploma richting bouw of infra. Maar ook een afgeronde mbo of hbo opleiding richting werktuigbouwkunde of civiele techniek kan een goede basis zijn om als werkvoorbereider te starten. In de praktijk zie je vaak dat een technische specialist in de rol van werkvoorbereider groeit. Competenties waar je zeker over moet beschikken zijn plannen en organiseren! Stressbestendigheid en oplossingsgerichtheid helpen je ook zeker in deze functie. Je moet snel kunnen schakelen en proactief meedenken. Er is vrijwel altijd vraag naar goede werkvoorbereiders. Start jij net in deze rol, bijvoorbeeld als werkvoorbereider bouw? Dan kun je een salaris verwachten rond de €2700 bruto per maand. Naarmate je ervaring en kennis groeit, zal ook jouw salaris meegroeien. Hierbij kun je denken aan een salaris tussen de €3500 en €4500 bruto per maand. Uiteraard zal dit per werkgever verschillen, maar dit geeft een aardige richting.

Contact