Technisch Manager

Het beroep manager kan enorm breed zijn, omdat de term manager zo algemeen is. Over het algemeen heeft de manager als hoofdtaak het leiding geven aan een groep mensen, daar heeft hij ook verantwoordelijkheid voor. Een manager hoeft niet per se altijd leiding te hebben over een groep mensen, maar kan ook een specifiek vak of markt coördineren. Bij zo’n soort technische manager functie is een leidinggevende rol geen onderdeel van de functie. Je kan binnen vele branches binnen de techniek een leidinggevende rol hebben, denk bijvoorbeeld aan installatietechniek, werktuigbouwkunde of koeltechniek. In dat geval ben jij het hoofd van de afdeling en fungeer je als verantwoordelijke als aanspreekpunt voor de rest van het team. Daarnaast ben je als leidinggevende ook controleur en bewaker van werkzaamheden.

Wat is een Technisch manager?

Een leidinggevende of coördinerende technische functie als technisch manager is een beroep dat bij verschillende organisaties op geheel verschillende manier ingevuld kan worden. Een technisch manager wordt ook wel technical manager genoemd. Ondanks dat de specifieke werkzaamheden sterk kunnen verschillen zit er toch een zekere kern in die altijd een soort vergelijkbaar is. De technisch manager staat namelijk altijd aan het hoofd van een afdeling of deel van een afdeling. Deze technisch manager rapporteert vervolgens aan een manager die boven hem staat of een manager met een algemenere functie, zoals algemeen directeur. Er zijn veel variaties op de naam technisch manager, je ziet vaak titels als technical salesmanager, technologiemanager, innovatiemanager, technisch ontwikkelaar of manager technische dienst. Bij T-Pion vindt je technische manager vacatures in allerlei verschillende werkvelden.

Past het beroep Technisch manager bij jou?

Ben jij op zoek naar een baan die echt bij jou past, bekijk dan ook welke eisen er zijn aan de vacature. Zo heb je voor een aantal vacatures een minimumaantal jaren ervaring nodig, heb je dit niet? Dan is het misschien beter om eerst nog een paar jaren extra werkervaring op te doen. Voor sommige banen heb je een afgeronde opleiding in een bepaalde richting nodig, dit kan verschillende niveaus zijn. Bij een manager moet je echter vrijwel altijd hoger opgeleid zijn, of over meerdere jaren ervaring beschikken. Schrik hier niet van, bij T-Pion helpen we je graag om zo geschikt mogelijk te worden voor de vacature technisch manager. Heb je nog vragen over de eisen van jouw droom vacature? Raadpleeg dan vooral onze specialisten, zij helpen je graag met kijken naar de mogelijkheden.

Technische manager vacatures bij T-Pion

Bij T-Pion vind je de leukste en meest uitdagende vacatures voor technisch manager. Maak snel een profiel aan en ontdek de vele mogelijkheden. Een profiel aanmaken is erg simpel en binnen een paar minuutjes gepiept. Je kan aangeven waar jouw interesses liggen, wat je wel en wat je niet wil doen. Vervolgens kijkt een van onze vakkundige specialisten naar jouw profiel voor een intake. Na deze intake proberen we jou zo snel mogelijk te plaatsen bij een bedrijf waar jij als een vis in het water bent. Schrijf je vandaag nog in en solliciteer zo snel mogelijk naar jouw drom vacature technisch manager.

Contact