Vacatures sprinkler

Sprinklerinstallaties zijn brandblusinstallaties die permanent in een gebouw worden aangebracht en worden ingezet om brand binnen een gebouw te detecteren, beheersen én te blussen. Om als sprinklermonteur aan de slag te gaan moet de monteur over veel theoretische en praktische kennis beschikken. Hiervoor kun je de opleiding voor monteur Sprinklertechniek volgen. Het aanleggen van sprinklerinstallaties moet nauwkeurig gebeuren, zodat het systeem de brand kan signaleren.
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Of wil jij jezelf verder ontwikkelen en doorgroeien? Wellicht is deze job dan wel iets voor jou? Bekijk hier ons aanbod aan vacatures en reageer snel!

Wat moet je kunnen voor de vacatures sprinkler?

Om in aanmerking te kopen voor een vacature sprinkler moet je over een aantal belangrijke eigenschappen beschikken, daarnaast heb je ook bepaalde kennis nodig.

Ontwerpen

Een van de vereisten voor de vacatures tot sprinkler is het kunnen maken van een ontwerp van een sprinkler installatie. Het ontwerpen is een integraal onderdeel voor het beroep en dit moet je onder de knie hebben als je gaat solliciteren voor een van de vacatures tot sprinkler.
Bij het ontwerpen van installaties horen een aantal punten, zoals het plaatsen van sprinkler, het ontwerpen van het leidingverloop, het plaatsen van appendages, het ontwerpen van watervoorziening en het maken van P&ID(Piping and Insturmentation Diagrams)

Hydraulisch rekenen

Het hydraulisch rekenen is een complex onderdeel van de vaardigheden die je nodig hebt voor een sprinklermonteur vacature. Met deze berekeningen zorg je ervoor dat er voldoende druk en volume uit de sprinklers komt. Als je in aanmerking wil komen voor een vacature voor sprinkler moet je een afweging kunnen maken tussen efficiëntie en weerstand. In de praktijk zul je merken dat het hydraulische rekenen veelal met software gebeurt. Kun jij al goed genoeg hydraulisch rekenen voor een vacature tot sprinkler? Dit wordt vaak gezien als de moeilijkste vereiste voor een vacature voor sprinkler, als je dit kan kun je het moeilijkste deel.

Kennis over bouwkundige aspecten

Heel veel banen in de technische sector hebben raakvlak met andere branches. Ook voor een vacature sprinkler zul je waarschijnlijk kennis uit andere tak van de techniek moeten hebben. Kennis over bouwkundige aspecten is van essentieel belang wanneer je in aanmerking wil komen voor een vacature sprinkler.

Regelgeving bij maatwerk

Het inzetten van een sprinklerinstallatie is vrijwel nooit standaard, daarom is het ontwerpen van een sprinklerinstallatie een echt stuk maatwerk. Bij dit maatwerk komt ook regelgeving kijken. Vind je het leuk om hiermee te werken? Reageer dan snel op een vacature tot sprinkler bij T-Pion!

Kennis over basis brandfysica

Een sprinklermonteur is werkzaam op het gebied van brandveiligheid en daarom is het essentieel dat je kennis hebt over brand en brandfysica. Je moet voor een vacature sprinkler kennis hebben over een aantal zaken zoals de Branddriehoek, Brandvijfhoek, warmtetransportmechanismen, brandstofbrand en ventilatiebeheerste brand, brandontwikkeling, pyrolyse en flashover. Als je het leuk vindt om te werken met deze natuurkundige principes is het een goed idee om te solliciteren voor een vacature sprinkler.

Vacature sprinkler bij T-Pion

Voldoe jij aan alle punten die we genoemd hebben, of ben je daarmee bezig? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking bij een vacature voor sprinkler. Maak nu een profiel aan bij T-Pion en reageer op jouw droom vacature sprinkler!

Contact