Software engineer

Als software engineer bestaan je werkzaamheden uit het ontwerpen en bouwen van applicaties en het programmeren en testen van programmatuur. Omdat het programmeren de taak is van deze engineer, wordt hij/zij ook wel een programmeur genoemd.

Voordat een bepaald software daadwerkelijk bij de klant of eindgebruiker terecht komt wordt deze volledig getest en (goed) gekeurd. Er wordt altijd rekening gehouden met de behoeften van de eindgebruiker. Vervolgens wordt de software binnen de organisatie geïmplementeerd. Deze techneuten beschikken dan ook over een behoorlijke dosis kennis. Ook websystemen als java en/of php zijn ook bij hun bekend.

Ben jij junior en op zoek naar jouw eerste baan? Of medior en toe aan een andere uitdaging? We hebben veel mogelijkheden en helpen jou graag bij het vinden van de baan die bij jou past! Bekijk onze vacatures hier, we helpen jou graag aan de volgende stap in jouw loopbaan.

Software engineer vacatures bij T-pion

T-pion helpt technisch opgeleide professionals bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Momenteel zijn er in heel Nederland super veel vacatures beschikbaar en in de IT is dit helemaal het geval. Samen nemen we jouw carrière (tot nu toe) onder de loep en gaan we op zoek naar een baan die perfect bij jou past. Veel bedrijven staan te springen om een gedreven en kwalitatieve software engineer. Bij T-Pion vind je daarom een aantal prachtige software engineer vacatures, voor verschillende niveaus. Ben je starter of zoek je een doorgroeimogelijkheid? Het kan allemaal! Neem een kijkje bij het overzicht met vacatures en waarschijnlijk zit er wel iets tussen voor jou. Heb je nog vragen? Deze beantwoorden we graag telefonisch of via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden op alles rondom jouw carrière als software engineer.

Het grootste deel van de werkzaamheden van de software engineer staat in het teken van systemen ontwerpen. Bij het ontwerpen is het erg belangrijk dat er gekeken wordt naar de uiteindelijke gebruiker van het systeem. Is de gebruiker een professionele gebruiker, die de software binnen het bedrijf gebruikt of heeft de software privédoeleinden. Als de software eenmaal gemaakt is, moet de software engineer ook de systemen blijven controleren. Wanneer er bugs of andere fouten gevonden worden, moeten deze zo snel mogelijk verholpen worden om het systeem zo gezond mogelijk te houden. Naast het ontwerpen en onderhouden van software is het ook vaak de bedoeling dat de software engineer de systemen makkelijk bruikbaar maakt, dit kan bijvoorbeeld door middel van het schrijven van handleidingen en feedback verwerken.

Bij het beroep van software engineer komt een heleboel kijken. Een software engineer moet allereerst goed kunnen samenwerken, want de systemen moeten gebruikt worden door anderen. Het is belangrijk dat de engineer goed kan overleggen met de gebruiker. Ook is het van belang dat er goed gecommuniceerd kan worden met projectmanagers of specialisten, zij bepalen uiteindelijk de inrichting van de systemen. Daarnaast is er een bepaalde hoeveelheid kennis over programmeren nodig, dit kunnen een aantal programmeertalen zijn die vaak voorkomen. Omdat software vaak internationaal gebruikt kan worden is het ook erg handig als je Engels op een redelijk niveau is.

Contact