Service monteur vacature

Ben jij technisch aangelegd en heb je bovendien een opleiding als service monteur of iets vergelijkbaars achter de rug? Dan is een service monteur vacature wellicht de perfecte baan voor jou. Het is in veel gevallen een afwisselende baan, waarbij je iedere dag weer met andere apparaten te maken krijgt. Een service monteur werkt vaak op locatie bij klanten of projecten en houdt zich zowel met onderhoud als met reparatie bezig. Ben jij op zoek naar een vacature voor service monteur? Lees dan snel verder om meer informatie over deze vacatures te krijgen.

Vacatures voor service monteurs

Een service monteur wordt ook wel een service technicus of onderhoudsmonteur genoemd. Deze functie omschrijving is een vrij algemene benaming, waarbij deze persoon zich vooral bezighoudt met het onderhouden en herstellen van apparatuur en objecten. De monteur is werkzaam binnen diverse disciplines waaronder de installatietechniek of elektrotechniek. De meeste service monteurs zijn gespecialiseerd in bepaalde apparatuur of technieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekenhuisapparatuur, wasmachines, cv ketels of computerapparatuur. In een service monteur vacature wordt dan ook vaak aangegeven wat voor verantwoordelijkheden je in je dagelijkse werkzaamheden zult hebben.

Opleiding service monteur

De werkzaamheden en functieomschrijvingen kunnen per monteur dus flink verschillen, waardoor de service monteur vacature ook niet altijd dezelfde opleiding vereist. Wil jij weten of jouw opleiding geschikt is om als service monteur aan de slag te gaan? Als richtlijn kun je aanhouden dat bijv. de opleidingen servicemonteur installatie techniek, werktuigbouwkunde of mechatronica in de service monteur vacatures worden gevraagd. Daarnaast is het vaak belangrijk dat je kennis hebt over verschillende aandrijfsystemen zoals hydrauliek en pneumatiek en je over een probleemoplossend vermogen beheerst.

Salaris service monteur

Het service monteur salaris kan erg divers zijn en is van vele factoren afhankelijk. Onder andere je opleiding, het opleidingsniveau en je ervaring spelen hierbij een rol. Ook de aanwezigheid van een eventuele CAO voor service monteur heeft invloed op het salaris. Daarnaast verschillende de service monteur vacatures vaak in hun specifieke verantwoordelijkheden en taken, wat wederom invloed op het salaris heeft. Wil je graag groeien? Vraag dan in het sollicitatiegesprek ook zeker welke groeimogelijkheden je hebt.

Deze rol speelt T-Pion binnen jouw sollicitatieprocedure

Onze experts kennen de technische branche als geen ander en weten precies wat er speelt. We weten welke ambities veel sollicitanten hebben en weten ook welke mogelijkheden en obstakels er in het werkveld zijn. Daardoor kunnen wij jou als geen ander helpen, om jouw droombaan binnen de techniek te vinden. We bieden niet alleen de service monteur vacature aan, maar ook vele andere mogelijkheden. Wil jij graag een carrièreswitch maken? Wij ondersteunen je graag in dit traject en geven advies over de te zetten stappen. Je kunt het volgende van ons verwachten:

  • Betrokken, persoonlijke en nuchtere aanpak van het gehele traject
  • Ondersteuning bij alle stappen in je loopbaan
  • Een snelle en altijd transparante communicatie
  • Aandacht voor vakinhoudelijke en voor persoonlijke kwaliteiten
  • Kennis van het vakgebied waarin je wilt solliciteren

Bekijk alle service monteur vacatures bij T-Pion

Staat er een service monteur vacature tussen ons huidige aanbod, waar jij jezelf wel in ziet passen? Of voel jij je tot meerdere functies aangetrokken en twijfel je welke het beste bij jou past? Reageer via onze website of vraag om persoonlijk advies. Wanneer jij interesse in een bepaalde service monteur vacature hebt, zorgen wij dat jij binnenkort met je potentieel nieuwe werkgever in gesprek komt!

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op om je wensen te bespreken. Jouw nieuwe baan begint bij T-Pion!

Veel gestelde vragen over een baan als service monteur

Hier vind je vraag en antwoord op alles rondom jouw carrière als service monteur.

Een servicemonteur wordt ook wel omschreven als een technicus die apparaten en machines onderhoudt en repareert. Hierbij kun je denken aan uiteenlopende apparatuur zoals cv-ketels, computerapparatuur, wasmachines, gas- of waterinstallaties en computerapparatuur. Het verhelpen van problemen bij een storing maar ook periodieke onderhoudswerkzaamheden behoren tot de werkzaamheden van een service monteur. Een service monteur is vaak gespecialiseerd en focust zich dan op een specifiek werkgebied. Zo zie je vaak een onderscheid tussen de elektrotechnische installaties en de werktuigbouwkundige installaties. En daarmee ook verschillende functies zoals servicemonteurs, installatiemonteurs, elektromonteurs maar ok allround monteurs. De service monteur is veelal onderweg naar klanten en werkt dan ook bij de klant op locatie. Ze zijn het gezicht van de organisatie en zorgen ervoor dat alle onderhoud en/of storingen goed worden verholpen. Doordat deze functie vaak zelfstandig wordt uitgevoerd ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de monteur. Om in een functie als deze aan de slag te gaan, moet je over een aantal kwaliteiten beschikken. Zo moet je snel storingen en problemen kunnen waarnemen en verhelpen. Daarnaast is creativiteit en innovativiteit een belangrijke competentie zodat je snel tot oplossingen kan komen. Maar één van de belangrijkste vaardigheden is toch wel communicatieve vaardigheid. Zo kan de monteur duidelijk aangeven waar het probleem ligt en hoe dit voor de opdrachtgever kan worden opgelost.

Om als service monteur aan de slag te gaan kun je na je eindexamen kiezen voor de bbl-opleiding monteur service en onderhoud installatietechniek. Dan combineer je het werken met studeren. Je leert het vak door veel in de praktijk te werken. Gemiddeld ligt de verdeling op 4 dagen werken en 1 dag school. De theorie leer je op school om dit vervolgens direct toe te passen. Eénmaal volledig aan het werk zijn er veel opleidingen die je kan volgen om je verder te specialiseren. Dit kan zijn richting de koeltechniek, Op zoek naar jouw eerste baan als service monteur? Gemiddeld liggen de salarissen dan rond de €2000 bruto per maand. Naar mate je meer ervaring op doet, opleidingen en cursussen volgt, jezelf blijft ontwikkelen, zal ook jouw salaris meegroeien. Er zijn veel mogelijkheden tot ontwikkeling en groei. Er is nog altijd een grote vraag naar technici binnen de installatietechniek.

Contact