R en D engineer

R&D afdeling (Research & Development), oftewel onderzoek en ontwikkeling, is een belangrijke afdeling binnen de organisatie. Als R en D engineer ben je verantwoordelijk voor het traject van conceptfase tot en met de inbedrijfstelling van producten en- of processen. Hierin wordt gestreefd naar oorspronkelijkheid én vernieuwing; verbetering en doorontwikkeling van al bestaande en daarnaast de ontwikkeling van nieuwe producten, systemen en machines. Om binnen deze rol aan de slag te kunnen gaan heb je HTS of werktuigbouwkunde afgerond. In deze rol ben je ook regelmatig in overleg met externe partijen om de wensen van de klant in beeld te krijgen. Deze klantwensen worden vervolgens vertaalt naar concepten. Ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière, of ben jij op zoek naar jouw eerste baan? Bekijk hier de vacatures voor R en D engineers en we helpen jou graag verder!

Wat doet een R&D Engineer?

Een R&D Engineer kan in allerlei verschillende bedrijven werken, er is namelijk overal wel vraag naar nieuwe ontwikkelingen! Deze engineer is verantwoordelijk voor nieuwe producten vanaf conceptfase tot en met productie. Een engineer ontwikkelt niet alleen producten, maar ook machines en systemen. Dagelijkse taken binnen deze functie zijn bijvoorbeeld het doen van marktonderzoek, het opstellen van klanten eisen en testen van nieuwe technieken en producten.

Je kan als R&D Engineer ook gaan werken voor een externe partij. Je gaat dan voor deze partij een product, machine of systeem ontwikkelen, gebasseerd op de wensen van deze partij. Jij bent dan volledig verantwoordelijk voor de hele ontwikkelingsfase, inclusief processen testen en analyseren. Hoe tof is dat?

Verschillende vacatures als R&D Engineer

Er zijn erg veel verschillende vacatures op het gebied van R&D Engineer. Zo kun je ervoor kiezen om je te focussen op producten, machines of software. Als research and development software engineer ben je bezig met het bedenken van nieuwe software oplossingen voor allerlei verschillende soorten bedrijven. Deze software kun je zelf schrijven, testen en implementeren. Je kan je ook focussen op machinebouw, dan ga je bezig met het ontwerpen, onderhouden en/of fabriceren van verschillende machines. Kortom, genoeg keuze voor wie een technische knobbel heeft.

Vind vacatures werktuigbouwkunde bij T-Pion

Heb jij tussen de vacatures op onze site eentje gevonden die je aanspreekt? Dan is het tijd om te gaan solliciteren! Doe dit direct via onze website of neem contact op met een van onze medewerkers. Wij zorgen voor een gestroomlijnd sollicitatieproces, zodat jij bij jouw droombaan terecht komt. Zolang je actief bent bij T-Pion houden wij je op de hoogte van de stand van zaken en helpen we jou met de ontwikkeling van je loopbaan.

Bekijk dus snel alle research & development engineer vacatures en zet samen met T-Pion de eerste stap naar een eerste baan of nieuwe baan. Werken als research and development engineer is toch het mooiste wat er is? Neem contact met ons op, we leren je graag kennen!

Contact