Quality Engineer vacature

Heb jij een technische achtergrond en houd je ervan om producten en diensten te bewaken en verbeteren? En sta je stevig in je schoenen en ben je niet bang om je mening te uiten? Dan is de vacature Quality Engineer echt iets voor jou. Je houdt je als Quality Engineer vooral bezig met het monitoren van de kwaliteit van geproduceerde producten. Ook ontwikkel je standaard processen voor behoud en verbetering wat betreft kwaliteit. Je zorgt er als Quality Engineer dus voor dat een afdeling naar een hoger niveau wordt getild.

Wat houdt de vacature Quality Engineer in?

De functie als Quality Engineer houdt in dat je bij een bedrijf werkt en met de kijk van de klant op een product let. Dus is het eindproduct iedere keer weer zo goed als de vorige keer of is er iets mis? Daarnaast bedenk je hoe een bedrijf moet zorgen voor de verbeteringen. Je bestudeert dingen dus goed, lost problemen op en gaat secuur te werk. Dit proces loopt van het technische proces tot aan verkoop en service.

Hoe word je Quality Engineer?

Om aan de slag te kunnen als Quality Engineer wordt er in eerst instantie vaak een diploma werktuigbouwkunde op hbo of wo niveau gevraagd. Daarnaast zijn vergelijkbare opleidingen als technische bedrijfskunde, autotechniek of technische natuurkunde ook vaak een optie. Daarnaast moet je voor een functie als Quality Engineer verstand hebben van bepaalde kwaliteitsmethodieken. Denk hierbij aan (D)FMEA, 8D, APQP, MSA, Lean Six Sigma en PPAP.

Werkzaamheden als Quality Engineer

De werkzaamheden als Quality Engineer zijn afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het ontwerpen en behouden van bepaald materieel of een proces. Dit gaat gepaard met bepaalde eisen wat betreft kwaliteit, hygiëne en veiligheid. Als Quality Engineer wil je er graag voor zorgen dat een product continu verbeterd wordt en bekijkt dit vanuit de ogen van de klant.

De rol van T-Pion binnen jouw proces

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of wil je een baan met beter salaris? Dan kunnen onze experts jouw helpen met het zoeken naar een andere baan. We weten welke mogelijkheden er zijn op basis van jouw wensen en kwaliteiten. Zo brengen we samen in kaart wat jouw verwachtingen en voorkeuren zijn. Wij willen je graag ondersteunen in het proces naar een nieuwe sollicitatie en wie weet een nieuwe baan. Je kunt het volgende van ons verwachten:

  • Betrokkenheid, nuchtere en persoonlijke aanpak tijdens het hele proces
  • Ondersteuning bij alle stappen in je baan
  • Communicatie is altijd snel en transparant
  • Aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het werkgebied, waarin je solliciteert

Bekijk alle Quality Engineer vacatures bij T-Pion

Staat er een Quality Engineer vacature op onze website tussen die je aanspreekt? Of heb je meerdere vacatures gezien die je aandacht hebben opgewerkt en weet je nog niet voor welke je moet gaan? Solliciteer dan via onze website en vraag naar advies van onze experts. Op het moment dat jij interesse hebt in een van de vacatures zorgen wij ervoor dat jij zo snel mogelijk met je potentiële nieuwe werkgever in gesprek komt!

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op om je wensen te bespreken. Jouw nieuwe baan begint bij T-Pion!

Contact