Onderhoudsmonteur vacature

Houd jij van aanpakken, heb je twee rechterhanden en heb je een opleiding als Onderhoudsmonteur gevolgd, Werktuigbouwkunde of iets wat daarop lijkt? Dan is de vacature onderhoudsmonteur echt iets voor jou. De baan van een onderhoudsmonteur is erg afwisselend. Zo houd je je onder andere bezig met het repareren en afstellen van apparatuur. Ook het monteren, inspecteren en testen van apparatuur hoort hierbij. De mogelijkheden voor een onderhoudsmonteur zijn eindeloos.

Wat houdt de vacature onderhoudsmonteur in?

Om de functie van een onderhoudsmonteur in algemene zin te omschrijven zou je kunnen zeggen dat het een monteur is die allerlei soorten apparatuur onderhoudt. Hierbij kan je denken aan onderhoud bij grote landbouwbedrijven, energiemaatschappijen, productiebedrijven of bijvoorbeeld een ziekenhuis. De werkzaamheden van een onderhoudsmonteur verschillend per werkgebied. Zo zijn er onderhoudsmonteurs nodig voor de werktuigbouw, machinebouw of installatietechniek. Binnen het gebied van de installatietechniek houd je je bijvoorbeeld bezig met het onderhoud van gas, cv ketels en sanitair.

Hoe word je onderhoudsmonteur?

In eerste instantie wordt er minimaal een afgeronde mbo-opleiding in de richting van werktuigbouwkunde, machinebouw of elektrotechniek gevraagd of iets wat daarop lijkt. Daarnaast moet je een brede kennis van techniek hebben en in het bezit zijn van een Vca-certificaat. Dit certificaat kan daarentegen vaak binnen een dag gehaald worden. Daarnaast kan je soms via een werk-leer traject aan de slag bij een bedrijf. Dus voldoe jij aan deze eisen en ben je secuur, kom je afspraken na, heb je verstand van apparatuur en ben je niet vies van fysiek werk waar je af en toe vuil van kan worden? Dan is dit wellicht een baan voor jou.

Werkzaamheden als onderhoudsmonteur

De werkzaamheden zijn vaak per dag verschillend. Dit maakt de functie als onderhoudsmonteur ook zo uitdagend. Je zal gaan werken met verschillende soorten apparaten. Afhankelijk van de werkomgeving zal dit gaan om een bepaald type machine, maar soms werk je ook met meerdere typen. Werkzaamheden waar je vooral aan kan denken zijn het oplossen van lekkages, timmerwerk, repareren en zelfs lassen. Ook los je storingen op, rapporteer je over installaties en machines en zorg je ervoor dat je de benodigde materialen voor het onderhoud besteld.

De rol van T-Pion binnen jouw proces

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een nieuwe baan of dat je meer advies wilt ontvangen over het maken van een carrière switch. Hier kunnen onze experts je goed bij helpen. We weten welke mogelijkheden er zijn op basis van jouw wensen en kwaliteiten. Samen nemen we goed door wat jouw voorkeuren zijn en wat je absoluut niet wil. Wij willen je graag ondersteunen in het proces naar een nieuwe sollicitatie en wie weet een nieuwe baan. Je kunt het volgende van ons verwachten:

  • Betrokkenheid, nuchtere en persoonlijke aanpak tijdens het hele proces
  • Ondersteuning bij alle stappen in je baan
  • Communicatie is altijd snel en transparant
  • Aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het werkgebied, waarin je solliciteert

Bekijk alle onderhoudsmonteur vacatures bij T-Pion

Staat er een onderhoudsmonteur vacature op onze website tussen die je aanspreekt? Of heb je meerdere vacatures gezien die je aandacht hebben opgewerkt en weet je nog niet voor welke je moet gaan? Solliciteer dan via onze website en vraag naar advies van onze experts. Op het moment dat jij interesse hebt in een van de vacatures zorgen wij ervoor dat jij zo snel mogelijk met je potentiële nieuwe werkgever in gesprek komt!

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op om je wensen te bespreken. Jouw nieuwe baan begint bij T-Pion!

Contact