Vacatures Mechatronica monteur

Voor veel bedrijven is het van groot belang dat productielijnen optimaal functioneren. Voor het veilig en correct realiseren van deze lijnen ben jij als mechatronica monteur verantwoordelijk. Maar ook het samenstellen van complete machines valt binnen je vakgebied. Kortom, jouw kwaliteiten zijn onmisbaar binnen de technische branche. Ben je op zoek naar een volgende stap in je loopbaan? Solliciteer dan snel op één van de vacatures mechatronica monteur op T-Pion!

Samen zoeken we een baan die precies bij je past. Onze experts geven je persoonlijk advies en zijn altijd bereikbaar voor inhoudelijke vragen of ondersteuning gedurende het sollicitatieproces. Op die manier heb je snel je droombaan gevonden en kun je aan de slag als mechatronica monteur.

Werken in de mechatronica

De afwisseling in projecten die je tegenkomt als mechatronica monteur maken deze functie enorm uitdagend. De technische uitdagingen die op je pad komen zorgen ervoor dat je voortdurend nieuwe kwaliteiten leert en keer op keer je technische kennis moet aanspreken om installaties goed te laten functioneren. De werkomgeving waar je terechtkomt is technisch en divers, daar kun je op rekenen. Bij welke opdrachtgever je ook terechtkomt, je krijgt altijd te maken met uitdagende projecten en enthousiaste collega’s die je graag meenemen in het vak. Kortom, ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan snel op één van de vacatures mechatronica monteur en start vandaag met de zoektocht naar je droombaan!

T-Pion als jouw partner in groei

Wil je meer halen uit je loopbaan? Of ben je simpelweg op zoek naar een functie die je meer kansen, houvast of salaris biedt? Laat het weten aan onze experts en ontdek welke mogelijkheden er op dit moment voor jou beschikbaar zijn. Samen kijken we naar jouw unieke kennis en kwaliteiten om zo de perfecte baan voor je te vinden. Hierbij houden we rekening met je wensen. Wil je bijvoorbeeld veel afwisseling in je functie of heb je liever wat meer routine in een baan? En waar word je nu echt blij van in je werk? Deze vragen en meer spelen mee in de zoektocht naar jouw droombaan.

Daarnaast mag je het volgende van ons verwachten:

  • Een nuchtere, persoonlijke en betrokken aanpak
  • Ondersteuning bij iedere stap in je loopbaan
  • Snelle en transparante communicatie
  • Aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het vakgebied

Bekijk alle mechatronica monteur vacatures bij T-Pion

Zit er een mechatronica vacature tussen die je aanspreekt? Of zijn er verschillende functies die bij je passen en twijfel je nog over de beste keuze? Solliciteer via onze website of vraag onze experts om persoonlijk advies. De kans is groot dat je binnenkort om tafel zit met je nieuwe werkgever!

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op om je wensen te bespreken. Jouw nieuwe baan begint bij T-Pion!

Veel gestelde vragen over een baan als mechatronica monteur

Hier vind je vraag en antwoord op alles rondom jouw carrière als mechatronica monteur.

Mechatronica is een combinatie van verschillende technische disciplines als elektrotechniek, elektronica, mechanische aandrijftechniek en ICT. Technici die opgeleid zijn binnen de mechatronica worden ook wel ‘mechatronicus’ genoemd. Al zul je dit niet snel horen binnen het technische werkveld. We zien mechatronica vaak terug binnen de robotica en industriële automatisering, aangezien werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering de basis vormen voor nieuwe machines. Door de groei van robots en automatisering is er veel vraag naar ingenieurs. Een uitdagende baan vinden binnen deze tak van sport zal dan ook geen probleem zijn.

Als mechatronica monteur werk je aan uiteenlopende technische projecten. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van complete machines of het technisch uitrollen van volledige productielijnen. Hierbij is het belangrijk dat je technische tekeningen goed kunt lezen en machineonderdelen vanaf een tekening zorgvuldig weet te monteren. Hoewel het mechanische aspect van je functie uiteraard het meest belangrijk is, is het ook noodzakelijk dat je technisch goed onderlegd bent. Dit helpt je in je werkzaamheden en maakt het vertalen van tekeningen naar mechanische constructies makkelijker.

Twijfel jij nog welke technische richting je graag op zou willen? Dan is een studie richting mechatronica een goede uitkomst. Een opleiding tot mechatronicus is namelijk interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in verschillende technische disciplines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werktuigbouwkunde of elektrotechniek. Zowel op het mbo als hbo zijn er opleidingen richting mechatronica, zoals op de hogeschool Saxion in Enschede. Na het afronden van deze studie (voltijd of deeltijd) draag je de titel Bachelor of Science. Je kan dan aan de slag bij een machinefabriek of automatiseringsbedrijf als service engineer of mechanical engineer. Volg jij de mbo opleiding Technicus Mechatronica Systemen, dan kun jij aan de slag als mechatronica monteur.

Om mechatronica monteur te worden kun je een mbo-opleiding volgen in de richting Werktuigbouwkunde of Mechatronica. Hier leer je de verschillende aspecten van het vak en ontdek je welke zaken komen kijken bij een baan in deze richting. Vervolgens kun je je tijdens een stage of eerste baan toespitsen op de functie mechatronica monteur. Hoe je functie er precies uit gaat zien is volledig afhankelijk van de werkomgeving waar je uiteindelijk terechtkomt. Maar de kennis en kwaliteiten die je opdoet tijdens je opleiding is overal toepasbaar en helpt je bij de start van je loopbaan als mechatronica monteur.

Na het afronden van jouw (mbo) opleiding kun jij aan de slag als monteur mechatronica. Tijdens deze opleiding leg je de basis met de vakken elektrotechniek, elektronica en ICT. Je leert onder andere de principes van hydraulica en pneumatiek. Daarnaast leer je (onderdelen) apparaten te monteren en demonteren. Ambitie om door te groeien? Dan is een functie als eerste monteur mechatronica een mooie uitdaging. In deze rol ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding van een team monteurs. Naarmate je verantwoordelijkheden groeien zal ook jouw salaris groeien. De gemiddelde monteur verdient tussen de €2000 en €2500. Zodra je meer ervaring krijgt binnen het werkveld, opleidingen volgt en jezelf verder ontwikkelt groeit het salaris ook met mee.

Contact