Loodgieter vacature

Houd jij van aanpakken en heb je veel verstand van techniek? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou. De baan van een loodgieter is erg afwisselend. Zo installeer je cv-ketels en verwarmingssystemen, leg je goten en afvoeren aan en installeer je waterleidingen en eventueel rioleringen. Je ziet steeds vaker dat een loodgieter wordt gezien als een allround monteur, met als specialisatie alle installaties die wat met water en gas te maken hebben. Tegenwoordig wordt er veel gevraagd naar loodgieters en is het aantal loodgieters schaars. Een goede kans voor jou dus!

De rol van T-Pion binnen jouw proces

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een nieuwe baan of dat je meer advies wilt ontvangen over het maken van een carrière switch. Hier kunnen onze experts je goed bij helpen. We weten welke mogelijkheden er zijn op basis van jouw wensen en kwaliteiten. Samen nemen we goed door wat jouw voorkeuren zijn en wat je absoluut niet wil. Wij willen je graag ondersteunen in het proces naar een nieuwe sollicitatie en wie weet een nieuwe baan. Je kunt het volgende van ons verwachten:

  • Betrokkenheid, nuchtere en persoonlijke aanpak tijdens het hele proces
  • Ondersteuning bij alle stappen in je baan
  • Communicatie is altijd snel en transparant
  • Aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het werkgebied, waarin je solliciteert

Bekijk alle loodgieter vacatures bij T-Pion

Staat er een loodgieter vacature op onze website tussen die je aanspreekt? Of heb je meerdere vacatures gezien die je aandacht hebben opgewerkt en weet je nog niet voor welke je moet gaan? Solliciteer dan via onze website en vraag naar advies van onze experts. Op het moment dat jij interesse hebt in een van de vacatures zorgen wij ervoor dat jij zo snel mogelijk met je potentiële nieuwe werkgever in gesprek komt!

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op om je wensen te bespreken. Jouw nieuwe baan begint bij T-Pion!

Veelgestelde vragen over een baan als loodgieter

Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden op alles rondom jouw carrière als loodgieter.

De functie van een loodgieter is eigenlijk erg breed. Je houdt je bezig met allerlei taken. Hierin kun je onderhoud plegen, maar ook reparaties uitvoeren en installeren. De meest voorkomende taken als loodgieter zijn het bestuderen van tekeningen, voorschriften, productinformatie en je kunt op basis hiervan je werkzaamheden uitvoeren. Dit doe je met het juiste materiaal en de juiste gereedschappen. Ook bepaal je de posities van leidingen en verbindingsonderdelen. Je meet leidingen, snijdt leidingen en verbindt alles op maat met behulp van elektrische apparaten. Daarnaast repareer je, controleer je lekkages en corrigeer je fouten die gemaakt zijn bij bijvoorbeeld het aanleggen. Tenslotte houd je alles bij en maak je werkrapportages.

In eerste instantie wordt er een minimaal een afgeronde opleiding in de sector van de Installatietechniek geëist. Daarnaast is een brede kennis van techniek een pre en ben je in het bezit van een Vca-certificaat. Dit wordt namelijk vaak gevraagd door werkgevers in de techniek.

Bij een lekkage schiet jij te hulp. Je repareert de lekkages of plaats verbeteringen zodat er geen volgende lekkage komt. Mensen krijgen het vaak niet zelf voor elkaar om op lastige plekken te vinden waar de lekkage zit. Hier komt jouw specialisme dus bij kijken. Daarnaast zorg je ervoor dat het vocht in bijvoorbeeld een woning minder wordt. Alles met betrekking tot leidingen is ook jouw expertise. Van leidingen in een woning tot aan het riool. Niet alleen lekkages komen voor, maar ook verstoppingen los jij op. Onderhoud en installaties van bepaalde elementen valt onder de werkzaamheden. Denk aan een cv-ketel, het sanitair of een verwarming.

Contact