Vacature lasser

Als je ervoor kiest om dit vak uit te oefenen kun je het beste kiezen voor een opleiding tot allround (polyvalent) lasser. Je beheerst alle basis en daarnaast kun je nog diverse cursussen en opleidingen volgen. Zo kun je later doorgaan als gecertificeerde lasser (MIG-MAG / TIG). De lasser is een technisch specialist die laswerkzaamheden uitvoert. Een allround lasser heeft de kennis van meerdere of alle lastechnieken. De techniek ‘lassen’ kan het makkelijkste worden omschreven als een verbindingstechniek die onder andere in de werktuigbouwkunde wordt gebruikt. Hierbij worden materialen door druk of warmte met elkaar verbonden. Niet ieder materiaal kan worden gelast, waardoor sommige materialen een specifiek lasproces nodig zijn. De meest bekende hoofdgroepen zijn booglassen, weerstandlassen (elektrisch), autogeenlassen, druklassen en bundellassen. Afhankelijk van het materiaal type, de constructie en de lashouding, wordt er een lasmethode gekozen.

Een veel gebruikte lasproces is MIG-MAG lassen. Waarbij MIG lassen voornamelijk wordt gebruikt bij materialen als aluminium en rvs, waarbij geen overschot aan koolstof ontstaat door een reactie tussen CO2 en het smeltbad. MIG-MAG lassen is een veelzijdige manier van lassen en wordt gekenmerkt door een hoge neersmelt en is goed te automatiseren.

Een goede techneut wordt veel gevraagd. Zoek jij een nieuwe uitdaging? Of ben jij leerling, in BBL- traject, of al ervaren maar toe aan iets nieuws? Neem dan een kijkje tussen de vacatures. We helpen jou graag verder!

Contact