Vacatures hardware Engineer
Als hardware engineer ben je verantwoordelijk voor het onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen of testen van hardware. Hardware wordt ook wel gezien als al het tastbare aan een computersysteem of onderdeel van de computer. De engineer ontwerpt elektrotechnische installaties, automatiseringsinstallaties of computer apparatuur. Zowel software als hardware engineers kunnen werkzaam zijn binnen verschillende disciplines, denk hierbij bijvoorbeeld aan de machinebouw, industrie, installatietechniek of ICT. Zij zorgen ervoor dat zowel de software als hardware van computers of computer gestuurde machines optimaal werken.
Ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière? Of wil jij jezelf verder ontwikkelen bij een andere werkgever? Wij bieden jou ook de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding , waardoor jij de functie kan gaan uitoefenen die jij graag wilt! Heb jij vragen of het beroep als hardware engineer (opleiding, salaris, arbeidsvoorwaarden?), dan vertellen wij jou daar graag meer over!
Vacature Hardware engineer bij T-pion
Tussen de vacatures voor hardware engineers bij T-pion zit vast de vacature waar jij naar zoekt. Zoek jij een vacature hardware test engineer of juist een hardware design vacature? Bij T-pion zijn er een groot aantal vacatures beschikbaar voor jouw situatie en profiel. Ook voor vragen over de vacatures kun je terecht bij T-pion, we beantwoorden deze vragen graag telefonisch via 085-0499650 of via het contactformulier op de site. Helpen we jou binnenkort aan een toffe nieuwe uitdaging bij T-pion?
-
Selecteer functie
- Cad-cam programmeur
- Calculator
- CNC Draaier
- CNC Frezer
- CNC Kanter
- CNC programmeur - operator
- Consultant
- Data specialist
- Elektricien
- Elektromonteur
- Engineer
- Engineering
- Field service engineer
- Hardware engineer
- Inkoper
- Installatiemonteur
- Koelmonteur
- Lasser
- Lead-engineer
- Loodgieter
- Magazijnmedewerker
- Manufacturing engineer
- Marketing medewerker
- Mechanical engineer
- Mechatronica Monteur
- Meettechnicus
- Montageleider
- Montagemedewerker
- Onderhoudsmonteur
- Operator
- Operator lasersnijmachines
- PLC programmeur
- Productie medewerker
- Programmeur
- Project engineer
- Projectleider
- Service coördinator
- Service monteur
- Service technicus
- Sprinklermonteur
- Spuiter
- Tekenaar
- Verspaner
- Werkvoorbereider
Veelgestelde vragen
Hier vind je veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden op alles rondom jouw carrière als hardware engineer.
Een hardware engineer houdt zich bezig met de technische kant van computersystemen, de hardware. Binnen deze functie ontwerpt de hardware engineer besturingssystemen, chips en randapparatuur. Deze ontwerpen kunnen gebruikt worden bij privé computers als (gedeelde) computers in professionele settings, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, industrie of landbouw. Binnen deze functies is er ook de nodige overlap met andere functies, zoals mechanica en elektrotechniek. Je zult ook vaak moeten samenwerken met collega’s uit andere vakgebieden, zoals werktuigbouwkunde, informatica, wiskunde en elektrotechniek. De inhoud van jouw takenpakket is ook afhankelijk van welk niveau de functie is, zo zal een senior hardware engineer meer strategische taken krijgen dan een junior. Welk niveau je ook zit, je bent altijd bezig met het slimmer maken van praktische oplossingen.
Er zijn een aantal punten waar een goede hardware engineer aan voldoet. Allereerst is het erg belangrijk dat je een opleiding hebt afgerond in de richting van bijvoorbeeld elektrotechniek. Of dit mbo, hbo of wo is maakt soms ook uit, bijvoorbeeld wanneer je reageert op een hardware engineer vacature waar ervaring of een hardware engineer opleiding nodig is. Daarnaast is werkervaring als engineer een grote pre, niet voor elke vacature is dit verplicht. Bijvoorbeeld bij een junior functie. Voor hardware design engineer jobs is het ook erg belangrijk dat je beschikt over analytisch vermogen en een bepaalde mate van resultaatgerichtheid. Je werkt binnen deze functie ook eigenlijk altijd binnen een team, goed kunnen samenwerken is daarom erg belangrijk.