Vacature CNC frezer

CNC frezer is een veel gevraagde functie. Als CNC frezer ben je net als een CNC draaier werkzaam in de verspaning. Je gaat aan de slag met een freesmachine waarin met een snel ronddraaiend stuk gereedschap, oftewel de frees, een profiel of vorm wordt gefreesd uit een stuk materiaal. Er zijn verschillende freesmachines met een 3, 4, 5 of meer-assige freesbank. Het aantal assen bepaalt vanuit welke hoeken het werkstuk kan worden bewerkt. Een freesbank met 5 assen kan daardoor een complexer werkstuk maken dan een freesbank met 3 assen. De freesmachine is tegenwoordig vaak computergestuurd (CNC) en wordt aan de bank geprogrammeerd of met CAD-CAM software. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Als CNC- frezer of programmeur? Of ben jij misschien leerling en op zoek naar jouw eerste werkplek? Bekijk dan hier ons vacature aanbod!

Veel gestelde vragen over CNC frezer

Als frezer kun je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Zowel in de omgeving van Arnhem als Hengelo werk je binnen de meest innovatieve technische werkomgevingen. Er zijn meerdere organisaties waar T-Pion al jarenlange een goede relatie mee onderhoudt. De vraag naar cnc frezers blijft bij deze organisaties altijd. Maar het vinden van technische vakspecialisten in de huidige markt is niet altijd even makkelijk!

Momenteel hebben we deze vacature uitstaan voor een goede relatie van T-Pion in Twente. Zij willen graag technische vakspecialisten toevoegen aan hun team die enthousiast worden van techniek! En weten hoe ze met freesmachines moeten omgaan. Onderdeel worden van een team die samen verantwoordelijk is voor het leveren van hoogwaardige producten- en systemen. Zie jij dit wel zitten? Laat een bericht achter!

Wil jij ook graag aan de slag binnen de verspaning? Als cnc frezer val je onder de branche verspaning. Je beheert als frezer een specifieke techniek binnen verschillende verspanende bewerkingen. Je zorgt ervoor dat het materiaal de juiste gewenste vorm krijgt.

Maar dan is er natuurlijk nog het verschil tussen conventioneel of computergestuurd frezen. Cnc staat letterlijk voor Computerized Numerical Control, oftewel computergestuurd frezen. Cnc frezer word je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet je minstens een technische opleiding volgen. Bijvoorbeeld een mbo opleiding richting werktuigbouwkunde. Deze kun je dan nog aanvullen met een opleiding richting cnc frezer.

Na het afronden van je opleiding weet je precies hoe de computer moet instellen en hoe de opdracht uitgevoerd moet worden. Je weet precies hoe je met bestaande programma’s moet werken, maar hoe je deze moet wijzigen of maken. Je start met je werktekening, stelt de computer en voert de opdracht uit zoals dat van je verwacht wordt. Vroeger startte je na je opleiding vaak als conventioneel frezer, maar tegenwoordig zijn de opleidingen alweer zo anders dat je met de juiste bijscholing direct aan de slag kan als cnc frezer.

Contact