Vacature field service engineer

Field service engineer is één van de vele functies binnen de categorie engineering. Engineering heeft als doel om technische onderdelen, constructies en/of systemen hun functie te laten vervullen. Binnen de engineering zijn veel verschillende richtingen, specialisaties en daarmee ook diverse banen. Een uitdagende functie is bijvoorbeeld hoofd engineering, binnen deze functie werk je als manager binnen het middenkader en werk je vaak nauw samen met de directie. Andere vacatures binnen de engineering zijn: electrical, mechanical, design, engineering consultants en nog veel meer. Ben jij geïnteresseerd in een functie binnen de engineering? Of ben jij al werkzaam binnen deze branche en wil je meer ontwikkelingsmogelijkheden en doorgroeien? We helpen jou graag bij het vinden van de baan die bij jou past. Bekijk hier onze vacatures en reageer!

Field service engineer vacatures bij T-pion

Heb je een Field service vacature gevonden die helemaal bij jou past? Solliciteer dan direct via onze website en wij zorgen dat jouw sollicitatie binnen komt bij jouw droombaan. Ondertussen zorgen we er ook voor dat je geüpdatet blijft wanneer er ontwikkelingen zijn. Bij T-pion staan we met een sterk team klaar om samen alles uit jouw carrière te halen! Zo helpen we jou met het vinden van een baan, maar ondersteunen we jou ook tijdens je werk. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Bekijk daarom nu de uitdagende field service engineer vacatures en samen werken we naar een mooie functie. Heb je nog vragen? Dan beantwoorden we die graag via het contactformulier of telefonisch. Een van onze professionals weet altijd jouw te helpen.

Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden op alles rondom jouw carrière als software engineer.

Een field service engineer is een professional die technische ondersteuning biedt aan klanten die een bepaald product of een bepaalde dienst gebruiken. Hij moet ervoor zorgen dat het product of de dienst voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de klant, en moet indien nodig technische bijstand verlenen. Buitendienstingenieurs hebben meestal een technische achtergrond en velen hebben ervaring in de klantendienst of ondersteunende sectoren. Naast hun technische vaardigheden moeten buitendienstingenieurs ook doeltreffend kunnen communiceren met klanten en andere leden van het team, en indien nodig zelfstandig kunnen werken.

De rol van een field service engineer kan variëren afhankelijk van de industrie, maar omvat doorgaans de volgende verantwoordelijkheden:

  • Het bieden van technische ondersteuning aan klanten die een bepaald product of een bepaalde dienst gebruiken
  • Ervoor zorgen dat het product of de dienst voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de klant. Ook is het mogelijk dat jij het product of de dienst moet toelichten.
  • Technische bijstand verlenen indien nodig
  • Effectief communiceren met klanten en andere leden van het team, omdat je in de praktijk overlap hebt met andere vakgebieden is het erg belangrijk dat je communicatieve vaardigheden op orde zijn.
  • Indien nodig zelfstandig werken. Field service engineers hebben eigenlijk altijd een technische achtergrond en velen hebben ervaring in de klantencontact of ondersteunende industrieën. Naast hun technische vaardigheden moeten buitendienstingenieurs ook doeltreffend kunnen communiceren met klanten en andere leden van het team.

Contact