Vacature elektromonteur

Ligt jouw interesse binnen de elektrotechniek en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij T-Pion vind je een overzicht van elektromonteur vacatures bij bedrijven in jouw regio. Ontdek je nieuwe werkplek en laat je adviseren door onze specialisten over jouw loopbaanmogelijkheden. We helpen je alles uit je carrière te halen en ondersteunen je gedurende het hele sollicitatieproces.

Bekijk hier alle vacatures en ontdek of de perfecte vacature elektrotechniek er tussen zit!

Werken als elektromonteur

Als elektromonteur houd je je bezig met elektrische en elektrotechnische installaties. Je vervult een belangrijke rol binnen de techniek die betrouwbaarheid en veiligheid verzorgt. Binnen het vakgebied wordt onderscheid gemaakt tussen diverse functies als laagspanningsmonteur of (eerste) monteur sterkstroominstallaties (MSI). Als laagspanningsmonteur werk je met laagspanning en als MSI houd je je bezig met hoogspanningsinstallaties. Naast deze functies wordt er echter ook regelmatig gezocht naar allround elektromonteurs die breed inzetbaar zijn bij diverse projecten. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsinstallaties. Afhankelijk van jouw interesses kom je dus terecht in een functie met werkzaamheden die precies bij je passen.

Bovendien zijn er ook als leerling-elektrotechnicus mogelijkheden in deze industrie. Als leerling in de elektrotechniek kun je bijvoorbeeld een bbl-opleiding volgen. Loop mee als hulpmonteur of assistent monteur binnen een bedrijf in de elektrotechniek en leer terwijl je werkervaring opdoet.

T-Pion helpt je verder

Als specialist in technisch personeel begrijpen we waar je naar op zoek bent in een baan. We luisteren naar je wensen en vertalen deze actief naar kansen bij leuke bedrijven die aansluiten op jouw voorkeuren. Op die manier sta je er dus nooit alleen voor. Of je nu op zoek bent naar je eerste baan als elektromonteur of de volgende stap in je loopbaan wil zetten, wij helpen je te vinden wat je zoekt.

Daarnaast mag je het volgende van ons verwachten:

  • Een nuchtere, persoonlijke en betrokken aanpak
  • Ondersteuning bij iedere stap in je loopbaan
  • Snelle en transparante communicatie
  • Aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het vakgebied

Bekijk alle vacatures elektromonteur

Heb je een vacature elektromonteur gevonden die je aanspreekt? Solliciteer dan snel via onze website door je cv en gegevens achter te laten. We nemen snel contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken en helpen je verder naar die nieuwe baan!

Heb je een vraag over onze vacatures of wil je meer weten over wat we doen? Of wil je meer informatie over de opdrachtgevers uit ons netwerk? Neem dan vooral eens contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden op alles rondom jouw carrière als elektromonteur.

Een elektromonteur wordt ook wel een elektricien, monteur elektrische installaties, of e-monteur genoemd. Een elektromonteur is een technische specialist, gespecialiseerd in het installeren, repareren, reviseren, onderhouden, testen en ontwikkelen van elektrotechnische installaties en systemen. Hierbij kun je denken aan diverse installaties, zoals data-, brandmeld-, verlichting- en krachtinstallaties. Dit maakt de functie van elektromonteur erg afwisselend. Je houtd je bezig met diverse werkzaamheden rondom elektra, zoals apparaten, schakelingen en bedradingen. Als elektromonteur heb je genoeg technische kennis en ervaring om belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit het assembleren en installeren van elektrische bedradingen van apparaten, machines en schakelkasten. Ook beheer je de planning m.b.t. onderhoudstaken en controleer en test je elektrische systemen.

Wil jij graag aan de slag als elektromonteur? Dan is het van groot belang dat je een technische opleiding hebt gevolgd, zoals een mbo opleiding richting elektrische installaties. Maar ook als je niet de juiste opleiding hebt gevolgd kun je via andere trajecten alsnog als elektromonteur aan de slag, bijvoorbeeld een omscholing of via een werk-leermodel. Dit wordt vaak in samenwerking met de werkgever georganiseerd. Er zijn dus meerdere wegen die naar een baan als elektromonteur kunnen leiden.

Om elektromonteur te kunnen worden is wel van belang dat je tenminste een mbo-diploma niveau 2 hebt afgerond. Bijvoorbeeld richting elektrotechniek, werktuigbouwkunde of mechatronica. Een mooie vervolgstap zou bijvoorbeeld de hbo opleiding richting elektrotechniek kunnen zijn. Om deze stap te kunnen maken is het van belang dat je een mbo opleiding niveau 4 hebt afgerond.

Tijdens de hbo opleiding leer je in 4 jaar tijd alles over de elektrotechniek. Met deze studie behaal je de titel Ingenieur (ing.) en kun je in verschillende functies aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan functies als besturingstechnicus, technisch adviseur of technisch projectleider. Werken in de techniek betekent dat je altijd jezelf moet blijven uitdagen en doorontwikkelen. Zo zul je aanvullende cursussen en opleidingen volgen op helemaal up-to-date te blijven. Denk bijvoorbeeld aan het VCA certificaat. Met dit certificaat kun je laten zien dat je op de hoogte bent van alle eisen rondom veiligheid, gezondheid en milieu. Als elektromonteur kun je bij diverse type opdrachtgevers aan de slag. Overal zijn elektromonteurs nodig en van groot belang. Hierbij kun je denken aan installatiebedrijven, maar ook bij bedrijven die industriële producten maken.

 

Niet iedere elektromonteur is hetzelfde. Zo zit er verschil in opleiding die de monteur heeft gevolgd, maar ook de specialisatie. Het bruto maandsalaris van een junior elektromonteur, met een afgeronde mbo opleiding niveau 2, ligt op een ander niveau dan een hbo geschoolde elektromonteur. Dit wordt bepaald door de aantal jaren werkervaring, de kennis maar ook de verantwoordelijkheid die je in een bepaalde functie draagt. Gemiddeld verdient een ervaren elektromonteur tussen de €2700 en €3500 bruto per maand. Een junior elektromonteur zal een gemiddeld salaris hebben tussen de €2200 en €2500 bruto per maand.

Contact