Vacatures calculator

Ben jij helemaal thuis in de cijfers en weet je als geen ander hoe je de kosten van grote projecten berekent? Dan is één van de vacatures calculator iets voor jou! Ontdek wat deze vacatures inhouden en hoe jij invulling kunt geven aan één van deze uitdagende functies.

T-Pion is jouw partner in je zoektocht naar een nieuwe baan als calculator. Onze specialisten denken met je mee en geven je advies over zaken als onderhandelingen en meer. Je staat er nooit alleen voor en kunt altijd rekenen op persoonlijke begeleiding tijdens het sollicitatietraject.

Werken in de techniek

Als calculator binnen de techniek sta je voortdurend voor nieuwe opdrachten. De projecten binnen dit vakgebied zijn doorgaans groot en er hangt ook vaak veel vanaf. Een goede berekening van kosten is dan ook essentieel voor het succes van een technisch project. Met een baan als calculator kun je dus echt het verschil maken! Wil je meer weten over wat een baan als calculator voor jou kan betekenen of wil je meer informatie over de vacatures calculator op onze website? Onze specialisten staan je graag te woord!

Dit doet T-Pion voor jou

We spreken specialisten binnen de techniek op dagelijkse basis. Dit betekent dat we een goed beeld hebben van de ambities en obstakels die professionals binnen dit vakgebied tegenkomen. We zetten ons dan ook iedere dag opnieuw met veel plezier in om deze professionals te helpen bij het vinden van hun droombaan. Of dit nu betekent dat je een volgende stap maakt in je carrière, aan het begin staat van je loopbaan of zelfs een carrièreswitch overweegt – je kunt altijd op ons rekenen.

Daarnaast mag je het volgende van ons verwachten:

  • Een nuchtere, persoonlijke en betrokken aanpak
  • Ondersteuning bij iedere stap in je loopbaan
  • Snelle en transparante communicatie
  • Aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het vakgebied

Bekijk alle calculator vacatures bij T-Pion

Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan of zoek je die felbegeerde eerste baan op de arbeidsmarkt? De vacatures calculator bij T-Pion brengen je dichterbij dit doel. Ontdek vacatures calculator bij jou in de regio en bij uiteenlopende leuke opdrachtgevers. Reken op persoonlijk advies en deskundige begeleiding van onze specialisten en zet deze stap samen met T-Pion!

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op om je wensen te bespreken. Jouw nieuwe baan begint bij T-Pion!

Veel gestelde vragen over een baan als calculator

Hier vind je veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden op alles rondom jouw carrière als calculator.

De exacte taken van een calculator verschilt per organisatie. De werkgever kan deze functie namelijk zo uitgebreid maken als nodig. Maar over het algemeen bestaan de hoofdtaken van een calculator uit het berekenen van de benodigde materialen en de hoeveelheden hiervan, het aanvragen en verwerken van offertes en het opstellen van begrotingen. Dit zijn uiteraard hoofdlijnen en hier vallen nog uiteenlopende deeltaken onder. Je werkt veel samen met collega’s zoals de planners, uitvoerders, projectleiders en tekenaars. Een calculator werkt veelal voor een aannemersbedrijf, architectenbureau, adviesbureau, in de bouw of bij de overheid. De kans op een leuke baan als calculator of werkvoorbereider binnen de installatietechniek of bouw is in deze tijd zeer groot. Veel bedrijven staan te springen om nieuwe collega’s!

Een calculator is een bouwkundige die verantwoordelijk is voor het doorberekenen van (bouw) projecten. Oftewel iemand die aan de hand van het contract, bouwkundige tekeningen en andere gegevens de prijs van een (bouw)project vaststelt. Belangrijk is dat de calculator een goed beeld heeft van het gehele project, zodat er goed kan worden ingeschat wat er allemaal nodig is om het project te kunnen realiseren. De berekeningen worden onder andere gemaakt aan de hand van bestekken, tekeningen en prijsgegevens. Denk bij de kostencalculatie bijvoorbeeld aan materialen en personeelskosten (arbeidsuren). Alles wordt uiteindelijk weergegeven in een begroting, waardoor er een totaalprijs kan worden afgegeven. Vervolgens worden de bouwkosten verhoogd met de algemene bouwplaatskosten (ABK), percentage voor algemene kosten en winst & risico percentage.

Een functie als calculator is vaak een gecombineerde functie. Zo valt dit regelmatig samen met bijvoorbeeld een werkvoorbereiders functie. Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat er aan alle voorwaarden wordt voldaan om een project te kunnen starten. Denk aan de inkoop van materialen, ondersteuning en voorbereiding van diverse werkzaamheden, maar ook het maken, controleren en verbeteren van werktekeningen.

Om als calculator aan de slag te kunnen gaan volg je een opleiding. Bijvoorbeeld de mbo opleiding richting bouw of infrastructuur. Ook kun je in deze functie aan de slag door het volgen van een hbo of wo opleiding richting bouwkunde of civiele techniek. Toch kiezen ook veel technici ervoor om zich te laten omscholen tot calculator. Dit is dan meestal een combinatie van werk en school. Het salaris wordt gebaseerd op de kennis en ervaring van de technici. Vaak liggen de salarissen binnen de bouwsector net iets hoger dan in de techniek of de kleinbouw. Het is dan ook lastig om hier een eenduidige indicatie van te geven. Als junior calculator kun je denken aan een salaris tussen de € 1750 en € 2500 bruto per maand, afhankelijk van de branche waarbinnen je werkzaam bent. Het salaris van een ervaren calculator kan oplopen tot € 4300 bruto per maand.

Om in aanmerking te komen voor een functie als calculator is het belangrijk dat je minimaal een mbo-opleiding in een relevante richting afgerond. Hoewel de meeste opleidingen tot calculator je voorbereiden op een functie binnen uiteenlopende vakgebieden, vragen de vacatures calculator op onze website specifiek om een calculator binnen de techniek. Door ervaring op te doen binnen deze branche door middel van stages of een baan, verdiep je je in de materie en kun je je specialiseren tot technisch calculator. En dit maakt je gewild!

Contact