Werken in de techniek, de zorg, het onderwijs of voor een commerciële organisatie? Het maakt niet uit waar je voor werkt, feit is dat het team de organisatie draagt. Het team zorgt ervoor dat de idealen, de kracht en opvattingen van de organisatie op anderen worden overgedragen. Hierbij is vertrouwen van groot belang.

T-Pion bestaat uit een klein betrokken team. Juist omdat we uit een klein team bestaan is het fijn om op de hoogte te zijn van wat er bij iedereen speelt. We hebben vertrouwen in elkaars werk en dit bevordert een open communicatie met een gezonde en prettige werksfeer. Gaat dan alles altijd precies zoals we willen? Zeker niet. Maar de algehele sfeer en de onderlinge betrokkenheid zorgt ervoor dat we ook kritisch naar elkaar kunnen kijken en daarmee elkaar kunnen helpen en stimuleren.

Werkinhoudelijk communiceren we veel met elkaar. We hebben korte lijntjes en zorgen ervoor dat we genoeg momenten inplannen om elkaar op de hoogte te brengen van alles wat er binnen de organisatie speelt. Daarnaast is het ook de kracht om naast het werk, in een andere omgeving met elkaar af te spreken. Op deze manier leer je elkaar goed en op een andere manier kennen. Daarnaast helpt om je collega in werksituaties beter te begrijpen. Bijvoorbeeld waarom je collega bepaalde keuzes maakt, of op een bepaalde manier communiceert.

In 2018 hebben wij, ter ere van T-Pion’s 15 jarige bestaan een reis naar Athene gemaakt. We hebben elkaar nóg beter leren kennen en we hebben mooie doelstellingen voor de toekomst kunnen maken.

Bekijk hier de terugblik naar onze reis naar Athene 2018

Team T-Pion

Daarnaast is het belangrijk om samen bepaalde cursussen en opleidingen te volgen. Dit kan vakinhoudelijk zijn, maar ook bijvoorbeeld een DISC training. Hierdoor leer je meer over jezelf en over je collega’s. En dit kan je team uiteindelijk weer helpen om beter met elkaar te werken en mooie nieuwe doelen te behalen. In februari zijn we intern bijvoorbeeld gestart met een reeks trainingen van Wim Vrolijk. Je maakt veel mee met je team. Uiteindelijk ben je vaak meer op je werk, in contact met je collega’s, dan met je eigen familie. Wij proberen elkaar te blijven uitdagen en ontwikkelen. Daarnaast blikken we ieder jaar terug op alle hoogte punten, en maken doelstellingen voor het volgende jaar.

 

Bekijk hier de terugblik van 2019

Beurs installatietechniek

Contact