Onze nieuwsberichten

Doe het anders, doet het T-Pion!

Publicatiedatum 6 juni 2024
Auteur Elise Pool
Bij T-Pion doen we dingen net even anders dan andere detacheringsbureaus. We begrijpen dat het vinden van de juiste baan een belangrijke stap is in jouw leven. Daarom zetten we ons in om technische professionals zoals jij te begeleiden naar een passende nieuwe uitdaging. Dit is hoe onze identiteit jou gaat helpen naar een nieuwe baan.
Lees meer

Waarom ik voor een carrière in de techniek koos

Publicatiedatum 30 mei 2024
Auteur Elise Pool
We waren nieuwsgierig naar de dagelijkse gang van zaken in de technische sector en spraken daarom met een van onze medewerkers. Hij studeerde installatietechniek en is al heel wat jaar aan de slag als ervaren monteur. Hij deelt zijn persoonlijke redenen voor het werken in de techniek en geeft een nuchtere inzicht in deze sector.
Lees meer

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer

Techniek in Twente, van toen tot nu

Publicatiedatum 2 mei 2024
Auteur Elise Pool
De geschiedenis van machinebouw en werktuigbouwkunde in Twente is lang en rijk aan ontwikkelingen. Hoewel de industriële sector vandaag de dag minder aanwezig is dan voorheen, heeft ze wel de basis gelegd voor het huidige karakter van de Twentse steden.
Lees meer