Spuiter

Wijzigingsdatum 25 april 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als spuiter.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een spuiter?

Er zijn vele verschillende taken die een spuiter kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het voorbewerken van voertuigen of ander industrieel spuitwerk. Jij zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een voertuig gereed wordt gemaakt om te spuiten. Een voertuig zal dan op de juiste manier afgeplakt moeten worden. Je kan ook natlakken als taak hebben. Bij natlakken wordt een laag vloeibare lak aangebracht op een product door middel van een spuitinstallatie. Op deze manier kunnen er meerdere lagen aangebracht worden voor optimale bescherming. De verantwoordelijkheden en taken hangen ook deels af van jouw ambities. Als je graag wil doorgroeien is dat zeker mogelijk. Je kan vanuit een operationele functie doorstromen naar een strategische positie, waarin je meedenkt met het optimaliseren en verbeteren van processen. Bij T-Pion vind je ook spuiter vacatures met een strategisch element.

Wat moet een spuiter kunnen?

Allereerst is het heel erg belangrijk dat je leergierig bent en alles wil leren over het productie- en spuitproces. Elke werkgever zal dit vermelden in al hun spuiter vacatures. Ervaring op het gebied van spuiter is ook erg belangrijk bij het solliciteren op een spuiter vacature, al hoeft dit niet per se een vereiste te zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal algemene vereisten, die voor vele vacatures gelden. Zo zijn flexibiliteit, representativiteit, klantgerichtheid en goed kunnen samenwerken gewenste kenmerken.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer