Meettechnicus

Wijzigingsdatum 25 april 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als meettechnicus.

Wat doet een (3D) meettechnicus?

Deze technicus werkt vanuit de meetkamer en meet met behulp van verschillende meetinstrumenten de maten op van een product en/of systeem. Dit gebeurt aan de hand van vastgestelde procedures en referentiepunten. Door over een bepaalde tijd te meten kan het gedrag worden gestuurd en wellicht beïnvloed. De meetkamer is uitgerust met en vlaktafel met een 3D meetinstrument. Hiermee kunnen de dimensies van een object worden opgemeten.

Hoe word je (3D) meettechnicus?

Om binnen deze rol aan de slag te gaan, volg je de opleiding meet- en regeltechniek. Hoe hoger het opleidingsniveau dat je volgt, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt toegewezen binnen deze functie. Ook kun je ervoor kiezen na het afronden van je opleiding voor bijscholing te kiezen. Zeker een goede keuze wanneer je graag richting de rol van manager wilt doorgroeien.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer