CNC frezer

Wijzigingsdatum 25 april 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als CNC frezer.

Waar ga je aan de slag als CNC frezer?

Als frezer kun je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Er zijn meerdere organisaties waar T-Pion al jarenlange een goede relatie mee onderhoudt. De vraag naar CNC frezers blijft bij deze organisaties altijd. Maar het vinden van technische vakspecialisten in de huidige markt is niet altijd even makkelijk!

Momenteel hebben we deze vacature uitstaan voor een goede relatie van T-Pion in Twente. Zij willen graag technische vakspecialisten toevoegen aan hun team die enthousiast worden van techniek! En weten hoe ze met freesmachines moeten omgaan. Onderdeel worden van een team die samen verantwoordelijk is voor het leveren van hoogwaardige producten- en systemen.

Onder welk vakgebied valt CNC frezer?

Wil jij ook graag aan de slag binnen de verspaning? Als CNC frezer val je onder de branche verspaning. Je beheert als frezer een specifieke techniek binnen verschillende verspanende bewerkingen. Je zorgt ervoor dat het materiaal de juiste gewenste vorm krijgt.

CNC of conventioneel?

Maar dan is er natuurlijk nog het verschil tussen conventioneel of computergestuurd frezen. CNC staat letterlijk voor Computerized Numerical Control, oftewel computergestuurd frezen. CNC frezer word je natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet je minstens een technische opleiding volgen. Bijvoorbeeld een mbo opleiding richting werktuigbouwkunde. Deze kun je dan nog aanvullen met een opleiding richting CNC frezer.

Na het afronden van je opleiding weet je precies hoe de computer moet instellen en hoe de opdracht uitgevoerd moet worden. Je weet precies hoe je met bestaande programma’s moet werken, maar hoe je deze moet wijzigen of maken. Je start met je werktekening, stelt de computer en voert de opdracht uit zoals dat van je verwacht wordt. Vroeger startte je na je opleiding vaak als conventioneel frezer, maar tegenwoordig zijn de opleidingen alweer zo anders dat je met de juiste bijscholing direct aan de slag kan als CNC frezer.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer