Magazijnmedewerker

Wijzigingsdatum 5 juni 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als magazijnmedewerker.

Wat doe je als magazijnmedewerker?

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontvangen, opslaan en verzenden van goederen in een magazijn. Je zorgt ervoor dat alles georganiseerd is, houdt de voorraad bij en zorgt voor juiste labeling van producten. Ook controleer je regelmatig de kwaliteit van de voorraad. Goede communicatie met collega's is belangrijk en je helpt bij het laden en lossen van vrachtwagens. Daarnaast voer je algemene taken uit om het magazijn netjes te houden.

Voor wie is de functie van magazijnmedewerker geschikt?

De functie van magazijnmedewerker is ideaal voor mensen die van een actieve werkomgeving houden en graag fysiek bezig zijn. Het is geschikt voor mensen die nauwkeurig, georganiseerd en betrouwbaar zijn. Ook is het een goede keuze voor diegenen die graag in een team werken en communicatief vaardig zijn. Ervaring is vaak een pluspunt maar niet altijd vereist, dus het is ook een geschikte functie voor starters op de arbeidsmarkt die bereid zijn om te leren.

Hoe word je magazijnmedewerker?

Sommige werkgevers bieden training op de werkplek aan voor magazijnwerk, terwijl anderen liever kandidaten met ervaring hebben. Het is handig om basisvaardigheden zoals nauwkeurigheid, organisatie en communicatie te hebben. Het volgen van relevante cursussen of het behalen van certificeringen, zoals een heftruckcertificaat, kan je kansen vergroten.

Onze nieuwsberichten

Arbeidsmarktkrapte en gender, dit is hoe het zit in de techniek

Publicatiedatum 20 juni 2024
Auteur Elise Pool
Met grootschalige campagnes van Techniek Nederland en regelmatige berichtgeving over krapte in de arbeidsmarkt, vooral in de techniek, is het wel duidelijk dat er een groot tekort is aan technisch personeel. In dit artikel bekijken we hoe dit kan.
Lees meer

Achter de schermen bij onze recruitmentafdeling

Publicatiedatum 13 juni 2024
Auteur Elise Pool
We spreken met Laurens en Martina, twee van onze consultants. Hoe werkt het recruitmentproces? En hoe zetten zij zich als consultants in om het beste voor jou als werkzoekende te regelen? Hier delen ze hun persoonlijke ervaringen.
Lees meer

Doe het anders, doet het T-Pion!

Publicatiedatum 6 juni 2024
Auteur Elise Pool
Bij T-Pion doen we dingen net even anders dan andere detacheringsbureaus. We begrijpen dat het vinden van de juiste baan een belangrijke stap is in jouw leven. Daarom zetten we ons in om technische professionals zoals jij te begeleiden naar een passende nieuwe uitdaging. Dit is hoe onze identiteit jou gaat helpen naar een nieuwe baan.
Lees meer