Project Engineer

Wijzigingsdatum 15 april 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als project engineer.

Wat doet een project engineer?

Deze persoon heeft de leiding over een bepaald project met betrekking tot het engineering gedeelte. Deze functie wordt veelal verward met de functie van projectleider, maar de projectleider focust zich meer op het leidinggeven en de communicatie met externe partijen. De project engineer daarentegen (e&i) legt verantwoording af aan de lead engineer of aan de project leider.

Hoe word je project engineer?

Deze rol wordt vaak ingevuld door iemand die een engineers opleiding heeft afgerond, zoals werktuigbouwkunde. De engineer doet vervolgens ervaring op en ontwikkelt zich verder. Er is eigenlijk geen specifieke opleiding voor deze rol. Wel wordt er vaak gerefereerd naar een aantal vaardigheden waarover hij/zij moet beschikken. Bijvoorbeeld stressbestendigheid, een hoge mate van kennis & ervaring, maar ook samenwerken zijn belangrijk binnen deze rol!

Iedere opdracht en project is anders! Je houdt de uitvoering in de gaten en ondersteunt in het oplossen van technische problemen.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer