Field service engineer

Wijzigingsdatum 15 april 2024

Hieronder vind je veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden over een carrière als field service engineer.

Wat is een field service engineer?

Een field service engineer is een professional die technische ondersteuning biedt aan klanten die een bepaald product of een bepaalde dienst gebruiken. Hij moet ervoor zorgen dat het product of de dienst voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de klant, en moet indien nodig technische bijstand verlenen. Buitendienstingenieurs hebben meestal een technische achtergrond en velen hebben ervaring in de klantendienst of ondersteunende sectoren. Naast hun technische vaardigheden moeten buitendienstingenieurs ook doeltreffend kunnen communiceren met klanten en andere leden van het team, en indien nodig zelfstandig kunnen werken.

Wat doet een field service engineer?

De rol van een field service engineer kan variëren afhankelijk van de industrie, maar omvat doorgaans de volgende verantwoordelijkheden:

    Het bieden van technische ondersteuning aan klanten die een bepaald product of een bepaalde dienst gebruiken
    Ervoor zorgen dat het product of de dienst voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de klant. Ook is het mogelijk dat jij het product of de dienst moet toelichten.
    Technische bijstand verlenen indien nodig
    Effectief communiceren met klanten en andere leden van het team, omdat je in de praktijk overlap hebt met andere vakgebieden is het erg belangrijk dat je communicatieve vaardigheden op orde zijn.
    Indien nodig zelfstandig werken. Field service engineers hebben eigenlijk altijd een technische achtergrond en velen hebben ervaring in de klantencontact of ondersteunende industrieën. Naast hun technische vaardigheden moeten buitendienstingenieurs ook doeltreffend kunnen communiceren met klanten en andere leden van het team.

Onze nieuwsberichten

Verspaner worden? Zo doe je dat.

Publicatiedatum 23 mei 2024
Auteur Elise Pool
Werken in de verspaning is heel voldoening gevend; je maakt een tastbaar product van iets wat eerst alleen een tekening was. Vaak wordt dit vakgebied over het hoofd gezien, omdat het het begin is van veel grotere projecten. Er zijn verschillende wegen die je kunt bewandelen om in de verspaning aan de slag te gaan.
Lees meer

De soft skills die je helpen om in de techniek aan de slag te gaan

Publicatiedatum 16 mei 2024
Auteur Elise Pool
Hard skills, deze moet je sowieso hebben om de techniek in te gaan. Zonder kennis van bijvoorbeeld lassen kun je simpelweg niet in zo’n functie aan de slag. Toch zijn bepaalde soft skills net zo belangrijk, en zijn vaak terug te vinden in de functie-eisen van technische vacatures.
Lees meer

De productieketen uitgelegd in functies

Publicatiedatum 8 mei 2024
Auteur Elise Pool
In de industrie en productie worden er gebruik gemaakt van veel verschillende rollen, want een product is niet zomaar gemaakt. Elke functie heeft zijn eigen specialisatie in het stappenplan, we staan stil bij vijf verschillende functies, en wat ze doen in het maakproces.
Lees meer