Onze nieuwsberichten

Techniek in Twente, van toen tot nu

Publicatiedatum 2 mei 2024
Auteur Elise Pool
De geschiedenis van machinebouw en werktuigbouwkunde in Twente is lang en rijk aan ontwikkelingen. Hoewel de industriële sector vandaag de dag minder aanwezig is dan voorheen, heeft ze wel de basis gelegd voor het huidige karakter van de Twentse steden.
Lees meer

Dé gids over de vakgebieden van T-Pion

Publicatiedatum 25 april 2024
Auteur Elise Pool
Bij T-Pion werken we met consultants die kennis hebben van verschillende vakgebieden. Met deze kunde zullen we jou optimaal kunnen begeleiden bij het vinden van werk. Maar wat verstaan we precies onder deze vakgebieden? Laten we dat eens bekijken.
Lees meer

Vijf technische beroepen die je misschien niet kent

Publicatiedatum 28 maart 2024
Auteur Elise Pool
Naast de gebruikelijke beroepen in de techniek, zoals monteurs en lassers, zijn er binnen de technische wereld ook minder bekende functies. In dit artikel leggen we vijf beroepen onder de loep die wat meer bekendheid verdienen.
Lees meer

De mogelijkheden van CNC frezen en kanten

Publicatiedatum 21 maart 2024
Auteur Elise Pool
Heb je het over metaalbewerking, dan heb je het al snel over CNC (Computer Numerical Control) machines, waarbij CNC frezen en CNC kanten twee bewerkingsopties zijn. Hoewel ze beide gericht zijn op het vormgeven van metaal, verschillen ze in hun aanpak en toepassingen.
Lees meer

Spuiten en poedercoaten in de praktijk

Publicatiedatum 13 maart 2024
Auteur Elise Pool
Spuiters en poedercoaters zijn momenteel erg gewild in verschillende industrieën. Dit komt omdat hun werk essentieel is voor het aanbrengen van verf en coatings op allerlei producten, van auto's tot metalen onderdelen en meubels. Maar wat houdt die markt eigenlijk in?
Lees meer

De kunst van het lassen: een overzicht

Publicatiedatum 6 maart 2024
Auteur Elise Pool
Heb je je ooit afgevraagd hoe metalen stukken samenkomen om sterke constructies te vormen? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt: lassen.
Lees meer
Vorige
1 2 3