Onze nieuwsberichten

Vijf technische beroepen die je misschien niet kent

Publicatiedatum 28 maart 2024
Auteur Elise Pool
Naast de gebruikelijke beroepen in de techniek, zoals monteurs en lassers, zijn er binnen de technische wereld ook minder bekende functies. In dit artikel leggen we vijf beroepen onder de loep die wat meer bekendheid verdienen.
Lees meer

De mogelijkheden van CNC frezen en kanten

Publicatiedatum 21 maart 2024
Auteur Elise Pool
Heb je het over metaalbewerking, dan heb je het al snel over CNC (Computer Numerical Control) machines, waarbij CNC frezen en CNC kanten twee bewerkingsopties zijn. Hoewel ze beide gericht zijn op het vormgeven van metaal, verschillen ze in hun aanpak en toepassingen.
Lees meer

Spuiten en poedercoaten in de praktijk

Publicatiedatum 13 maart 2024
Auteur Elise Pool
Spuiters en poedercoaters zijn momenteel erg gewild in verschillende industrieën. Dit komt omdat hun werk essentieel is voor het aanbrengen van verf en coatings op allerlei producten, van auto's tot metalen onderdelen en meubels. Maar wat houdt die markt eigenlijk in?
Lees meer

De kunst van het lassen: een overzicht

Publicatiedatum 6 maart 2024
Auteur Elise Pool
Heb je je ooit afgevraagd hoe metalen stukken samenkomen om sterke constructies te vormen? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt: lassen.
Lees meer

Techjargon: 5 veelvoorkomende woorden uitgelegd

Publicatiedatum 19 februari 2024
Auteur Elise Pool
Als nieuwkomer in de technische branche kan het overweldigend zijn om technische termen te begrijpen en ze uit elkaar te halen. Elke functie heeft andere jargon. In dit artikel bespreken we 5 woorden die nuttig zijn om te kennen.
Lees meer

Elektrotechniek in actie; de werkzaamheden van elektromonteurs

Publicatiedatum 12 februari 2024
Auteur Elise Pool
Elektromonteurs kunnen binnen de techniek in diverse disciplines aan de slag. Hier volgt een overzicht van verschillende vakgebieden waarin elektrotechnici hun expertise toepassen.
Lees meer
Vorige
1 2 3