Johannes Flisijn, nu werkzaam als calculator/werkvoorbereider bij Lassche & Keizer, had altijd het idee om de medische richting op te gaan. Met dit idee koos hij op de middelbare school dan ook voor de richting Natuur & Gezondheid. Uiteindelijk verschoof zijn interesse toch richting de techniek.

‘Ik heb de vijfjarige opleiding civiele techniek gevolgd aan de Universiteit van Twente’

Tijdens het afstuderen kwam ik er pas achter, hoe het in een bedrijf allemaal werkt. Dit heb ik naast het opdoen van de theoretische kennis tijdens mijn studie wel gemist, zeg Johannes. Zijn doel was om een baan te vinden binnen de civiele techniek. Tijdens het afronden van zijn afstudeeropdracht kreeg hij de mogelijkheid om in zijn huidige functie, binnen een koeltechnisch bedrijf, aan de slag te gaan.

‘Ik ben begonnen met 2 á 3 dagen in de week werken, waarbij ik de overige dagen kon besteden aan het afronden van mijn afstudeeronderzoek’

Als calculator/werkvoorbereider draagt hij de verantwoordelijkheid voor het maken van projecten en het uitwerken hiervan. Het is niet een heel groot bedrijf dus het betreffen veel verschillende taken. Maar dat vind ik juist fijn, zegt Johannes.

‘Ik zit niet in een hokje, om alleen maar werk X te doen. Je krijgt de ruimte om meerdere dingen op te pakken en door te ontwikkelen’

Ik ben onderdeel van een team van totaal 35-40 man, zeg Johannes. Hiervan werken 10-12 collega’s intern en de overige collega’s in het veld. Zelf vormt hij, samen met 4 andere collega’s, zijn team op kantoor. Zijn dagen zijn vaak hectisch en leert iedere dag van zijn collega’s. Het gaat soms echt van de hak op de tak.

‘Je bent met een offerte bezig en dan word ik gebeld over een lopend project, waar producten voor zijn besteld en missen, dan moet je dat eerst goed afhandelen’

Geen dag is voor Johannes hetzelfde, maar dat maakt het ook niet saai! Voor een functie als deze moet je wel affiniteit met de techniek hebben, je prettig voelen in afwisseling en het schakelen snel onder de knie hebben. Johannes vertelt dat hij dit in het begin af en toe best wel lastig vond. Deze kwaliteiten heb je in een functie als deze zeker nodig.

‘Je moet niet gestrest raken in deze functie,  fouten mag je maken, maar wel altijd proberen om dit zo snel mogelijk op te lossen’

Het werken in een klein team, is erg prettig. Er is ruimte voor groei, je kent iedereen persoonlijk én je leert van iedere collega in het bedrijf iets. Dat zal in een groot bedrijf misschien anders zijn. Daarnaast blijf je goed op de hoogte van ontwikkelingen die plaatsvinden in het bedrijf. Zo hebben wij te maken met CO2 uitstoot en opwarming van de aarde bijvoorbeeld. Ook voor ons een must om hier op in te spelen. De techniek gaat zo snel dat het wel noodzakelijk is zegt Johannes.

Ik zou mij nog verder kunnen specialiseren in de koeltechniek, maar mijn huidige functie leer ik nog iedere dag weer iets nieuws, zegt Johannes. Mart heeft mij destijds in contact gebracht met Lassche & Keizer. Mart stelde voor:‘‘Zal ik eens een balletje opgooien? Vind je het niets dan kijken we verder, maar ik denk dat dit een mooie plek voor je is!’’. Mart had gelijk en Johannes is blij met de kans die hij heeft gekregen bij Lassche & Keizer.

‘Mart draaide er niet omheen, open en eerlijk op zoek  naar de baan die bij mij paste’

Contact