Vind hier het antwoord op alle vragen rondom het werken binnen de branche verspaning

Wat is verspaning?

De verspaning valt onder de werktuigbouwkunde. Verspanen is het bewerken van materiaal door machine of met de hand, waardoor spanen van het basisproduct worden verwijderd. Door het toepassen van deze verspanende techniek veranderd de vorm van het materiaal. Er bestaan diverse verspanende technieken, denk hierbij bijvoorbeeld aan draaien, frezen of slijpen. Voor ieder van deze verspanende technieken volg je ook een specifieke technische opleiding of cursus. De verspaning wordt voor verschillende materialen toegepast, maar komt voornamelijk voor binnen de metaalbewerkingsindustrie. Hierbij draait het om precisiewerk, waarbij zeer nauwkeurig moet worden gewerkt.

Hoe kan ik aan de slag binnen de verspaning?

Om aan de slag te kunnen gaan binnen de verspaning volg je een technische mbo opleiding. Met aanvullend de cursussen die je nodig om een verspanende functie uit te kunnen oefenen. Het is een proces waarbij veel vakmanschap en kennis komt kijken. Tijdens een cursus of opleiding leer je dat verschillende materialen ook een aangepaste verspaningsmethode nodig hebben. Volg je de opleiding verspanen wordt je klaargestoomd voor het cnc frezen, cnc, draaien en cnc boren. Je leert technische tekeningen lezen en meetmethodes toepassen. Tijdens deze scholingen wordt de theorie direct in de praktijk toegepast.

Banen binnen de verspaning?

De vraag naar frezers en draaiers is nog steeds groot. Veel organisaties investeren in omscholingstrajecten zodat men de kans krijgt om een carrière switch te maken richting de verspaning. Er wordt veelal niet meer gevraagd om een specifieke cnc frezer, maar om de combinatie frezer/draaier.

Werken binnen de verspaning?

Wil jij werken binnen deze technische branche? Er is veel vraag naar techneuten binnen dit specifieke vakgebied. Maar daarvoor moet je wel op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen en de meest actuele programmeer software. Goede ‘verspaners’ gaan al een tijdje mee en hebben de nodige ervaring opgedaan. We helpen jou om daar te komen. Door middel van scholing en cursussen. Bekijk hier onze vacatures binnen de verspaning. Neem ook gerust contact op voor meer informatie over het werken binnen deze technische branche.

Contact