Vind hier het antwoord op alle vragen rondom het werken binnen de metaal industrie?

Wat is metaal en daarmee de metaal industrie?

Er zijn verschillende soorten metalen. Als we het hebben over de metaal industrie, dan praten we over alle bedrijven die metaal uit erts produceren en deze op een industriële manier verwerken tot een basismateriaal, halffabricaat, machines (machinebouw) of samengestelde constructies.

Werken in de metaal branche?

Omdat de metaal industrie zo omvangrijk is, is het ook lastig om in één zin aan te geven welke scholing of opleiding je nodig hebt om binnen de metaal branche aan de slag te gaan. Over het algemeen heb je een technische mbo opleiding afgerond, waarbij je extra scholing volgt zodat je de functie kan uitoefenen die je graag wilt. Nederland heeft veel metaalbewerkingsbedrijven en veel verschillende banen. Iedere organisatie heeft zijn eigen organisatiecultuur eisen die belangrijk zijn voor het uitoefenen van een bepaalde functie. Carrière mogelijkheden verschillen dan ook per vakgebied binnen de metaal en per functie.

Vacatures in de metaal industrie?

Vacatures binnen de metaalbewerking kunnen, zoals hierboven genoemd enorm variëren. Wil jij bijvoorbeeld aan de slag in de verspaning, dan kun je denken aan functies zoals frezer, slijper of draaier. Maar ook de niet-verspanende functies zoals lasser of laserbewerker, vallen onder een tak binnen de metaal branche

(bekijk hier de vacatures voor lasser of laseroperator)

De vraag naar technisch personeel is nog steeds groot, en daarmee het aantal uitstaande vacatures ook. Wil jij graag meer informatie over het werken binnen de metaal industrie? Of heb je al een mbo, hbo of wo opleiding afgerond maar weet je nog niet welke richting je hiermee op wilt? We hebben contact met diverse opdrachtgevers binnen de metaaltechniek die jou een mooie carrière kunnen aanbieden. We vertellen je graag meer over deze technische branche, de mogelijkheden en de openstaande vacatures! Laat een bericht achter voor meer informatie!

Contact