Vind hier het antwoord op alle vragen rondom het werken binnen de branche machinebouw.

Wat is machinebouw?

Machinebouw kan ook worden gezien als een industrie en wordt daarom ook  wel machinebouwindustrie genoemd. Een brede sector waarin de focus ligt op het produceren en onderhouden van machines of machineonderdelen. Een machinefabriek is simpel gezegd gericht op het produceren van machines. De ontwikkelingen blijven doorgaan en de vraag naar hiernaar zal altijd blijven. De economie is in principe afhankelijk van de machine industrie. Vernieuwende innovatieve technieken zorgen ervoor de machines optimaal kunnen werken. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld sneller en goedkoper blijven produceren. Maar ook ligt de focus op duurzaamheid en energiezuinigheid. Machinebouwers zijn actief binnen sectoren als de medische-, consumenten- en voedingsmiddel industrie.

Hoe kan ik aan de slag binnen de machinebouw?

Om binnen deze technische branche aan de slag te gaan heb je een mbo of hbo opleiding nodig bijvoorbeeld richting werktuigbouwkunde of mechatronica. Een veel voorkomende functie is monteur machinebouw, maar ook werkvoorbereiders, constructeurs en tekenaars worden veel gevraagd. Na het afronden van je studie kun je vaak direct aan de slag. Het mooiste is om tijdens je studie ook al aan de slag te gaan binnen dit werkveld. Daarmee vergroot je jouw kans binnen de arbeidsmarkt.

Banen binnen de machinebouw

Kies je voor een technische opleiding, dan weet je dat je een mooie baan kan vinden. Zo zijn er ook binnen de machinebouw voldoende technische banen beschikbaar. Organisaties staan te springen om technische specialisten en bieden verschillende mogelijkheden aan. Samen met de veelzijdigheid van de machinebouw is ook de veelzijdigheid in de type functies. Wat je aan salaris ontvangt binnen een bepaalde functie is afhankelijk van de opleiding die je hebt afgerond en de ervaring die je hebt opgedaan. Hoe meer ervaring, hoe hoger je salaris!

Werken in de machinebouw

Wil jij graag werken in de machinebouw? Doordat er een groot tekort is aan technische personeel is er ook binnen deze branche een grote vraag naar technische specialisten. Bekijk hier onze openstaande vacatures. Maar wil je eerst meer informatie over de branche, of misschien wel over studiemogelijkheden? Laat dan even een bericht achter.

Contact