Vind hier het antwoord op alle vragen rondom het werken binnen de branche industriële automatisering.

Wat is industriële automatisering?

Op het moment dat het werk van mensen, de menselijke handelingen, worden vervangen door machines, software of computersystemen hebben we het over industriële automatisering. Het doel hiervan is uiteraard dat mensen minder werk hoeven te verrichten, maar voornamelijk het optimaliseren van de productie processen. Hierdoor kan er meer én sneller worden geproduceerd. Daarnaast zorgt kan er een constante kwaliteit en output worden gerealiseerd. Vandaag de dag, kunnen we helemaal niet meer zonder automatisering. Overal binnen de samenleving vinden we automatisering terug en wordt dit toegepast. Denk aan automatiseringsprocessen zoals voorraadbeheerssystemen of betaalsystemen. Maar ook binnen het verkeer en steeds vaker binnen de gezondheidszorg worden deze systemen toegepast.

Hoe kan ik aan de slag binnen de industriële automatisering?

Om binnen deze branche te kunnen werken volg je een technische mbo of hbo opleiding. Richting mechatronica, of een specifieke opleiding richting robotica of industriële automatisering. Heb je de opleiding afgerond dan kun je aan de slag bij een ingenieursbureaus, automatiseringsbedrijven of een machinefabriek. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om je theoretische kennis toe te passen binnen het werkveld door stage periodes. Dit helpt om alvast praktische ervaring op te doen binnen de technische branche.

Banen binnen de industriële automatisering?

Door de toenemende mate van automatisering en daarmee robots, is er ook een enorme vraag naar mechanical engineers. Automatiseren en het gebruik van robots, betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen ‘echte’ medewerkers meer nodig zijn. Want door deze ontwikkelingen is er tegelijkertijd ook steeds meer behoefte aan goed opgeleide vakspecialisten die technisch inzicht hebben in processen, besturingssystemen- en technieken. De ontwikkelingen gaan snel er komen steeds nieuwe besturingssystemen bij. Blijf jezelf daarom ontwikkelen! Blijf op de hoogte, volg cursussen, scholing en volg alle trends & ontwikkelingen!

Werken binnen de industriële automatisering?

Werken binnen deze branche houdt in dat je je graag bezig houdt met het bedenken en ontwerpen van industriële machines. Je moet over meer beschikken dan alleen technische informatie en hebt een echte passie voor techniek. Doordat de ontwikkelingen op het gebied van de techniek altijd doorgaan, zijn er ook altijd uitdagende vraagstukken die uitstaan binnen de techniek. Wil jij graag aan de slag binnen deze sector? Wil je meer informatie over de branche of onze vacatures, laat dan een bericht achter.

Contact