Vind hier het antwoord op alle vragen rondom het werken binnen de branche beveiligingstechniek.

Wat is beveiligingstechniek?

Beveiliging kan letterlijk worden omschreven als; alle maatregelen die worden genomen om een bepaald doel te beschermen of te beveiligen tegen allerlei mogelijke schadelijke invloeden. Heb je het over de beveiligingstechniek, dan hebben we het over de techniek ervoor wordt om ingezet de beveiliging te kunnen uitoefenen. De beveiligingsmonteur is dan ook verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van verschillende soorten beveiligingssystemen. Deze beveiligingssystemen zijn ontwikkelt voor het bewaken van de algemene veiligheid. Systemen waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld; anti inbraaksystemen, camerasystemen of brandmeldinstallaties. Maar uiteraard komen deze aanvragen niet alleen vanuit bedrijven, er komt namelijk ook regelmatig een aanvraag vanuit de particulier.

Hoe word ik beveiligingsmonteur?

Om als beveiligingsmonteur aan de slag te kunnen gaan heb je een mbo opleiding nodig. Je werkt met diverse technische systemen. Heb je inzicht en passie voor techniek? Dan komt dat in deze functie zeker van pas. Met een technische opleiding richting service monteur, elektrotechniek of installatietechniek heb je een mooie technische basis. Deze vul je dan aan met een cursus of opleiding richting beveiligingstechniek.

Banen binnen de beveiligingstechniek

Doordat de beveiliging van gebouwen altijd zal blijven bestaan, is er ook altijd vraag naar beveiligingsmonteurs. De variatie die een beveiligingsmonteur in zijn werk ervaart zit voornamelijk in de type installaties waar hij verantwoordelijk voor is. Soms zijn er grote projecten waar meerdere monteurs gezamenlijk aan werken. Maar veelal werkt de beveiligingsmonteur op locatie bij de klant.

Werken binnen de beveiligingstechniek

Als beveiligingsmonteur voel je je verantwoordelijk en kun je met jouw inzicht de situaties goed inschatten. Werken in de beveiliging betekent ook een mate van verantwoordelijkheid en hier moet je goed mee om kunnen gaan. Zie jij het zitten om binnen deze sector aan de slag te gaan. Of wil je misschien meer informatie over de vacatures of de branche? Stuur dan een bericht!

Contact