Vacature project engineer

Deze persoon heeft de leiding over een bepaald project met betrekking tot het engineering gedeelte. Deze functie wordt veelal verward met de functie van projectleider, maar de projectleider focust zich meer op het leidinggeven en de communicatie met externe partijen. De project engineer daarentegen (e&i) legt verantwoording af aan de lead engineer of aan de project leider.

Deze rol wordt vaak ingevuld door iemand die een engineers opleiding heeft afgerond, zoals werktuigbouwkunde. De engineer doet vervolgens ervaring op en ontwikkelt zich verder. Er is eigenlijk geen specifieke opleiding voor deze rol. Wel wordt er vaak gerefereerd naar een aantal vaardigheden waarover hij/zij moet beschikken. Bijvoorbeeld stressbestendigheid, een hoge mate van kennis & ervaring, maar ook samenwerken zijn belangrijk binnen deze rol!

Iedere opdracht en project is anders! Je houdt de uitvoering in de gaten en ondersteunt in het oplossen van technische problemen. Een mooie verantwoordelijk baan! Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière, bekijk hier dan snel de vacatures en reageer!

Contact