Vacatures mechanical engineer

Ben je mechanical engineer en zoek je een nieuwe uitdaging om je in vast te bijten? Bekijk de vacatures mechanical engineer op onze website en vind je nieuwe opdrachtgever. En heb je behoefte aan extra ondersteuning in het maken van je keuze, het sollicitatietraject of een ander aspect van dit proces? Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je bij iedere volgende stap in je loopbaan! Laat ons weten waar je naar op zoek bent, dan vinden we snel een vacature mechanical engineer die bij je past!

Als partner in jouw zoektocht naar een nieuwe baan zorgen we ervoor dat je het advies krijgt dat je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. Denk hierbij aan hulp bij je onderhandelingen of advies over welke werkzaamheden je goed liggen. Zo sta je er nooit alleen voor!

Werken in mechanical engineering

Solliciteer je op één van de vacatures mechanical engineering, dan kun je terechtkomen bij uiteenlopende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een fabrikant van groot materieel of technisch ontwerpbureau. Je kwaliteiten zet je in voor de ontwikkeling en verbetering van mechanische producten en processen waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit en veiligheid van de producten en processen binnen een bedrijf. Dit biedt meerwaarde voor de eindgebruiker en maakt jouw kennis en kwaliteiten onmisbaar. Wil je ook werken in mechanical engineering? Bekijk dan snel alle vacatures mechanical engineer bij T-Pion!

Wat je van ons kunt verwachten

Omdat we dagelijks veel gesprekken voeren met technisch specialisten weten we inmiddels als geen ander waar de pijnpunten liggen. We snappen dan ook maar al te goed waar je naar op zoek bent in een nieuwe baan en wat je vooral niet zoekt. Maar iedere professional heeft een ander verhaal – en daarom nemen we de tijd om je te leren kennen en je ambities in kaart te brengen. Met dit als uitgangspunt gaan we samen op zoek naar een uitdaging die bij je past en waar je écht blij van wordt. Of je nu op zoek bent naar meer verantwoordelijkheid, een hoger salaris of meer variatie in je werkzaamheden, onze specialisten staan voor je klaar!

Daarnaast mag je het volgende van ons verwachten:

  • Een nuchtere, persoonlijke en betrokken aanpak
  • Ondersteuning bij iedere stap in je loopbaan
  • Snelle en transparante communicatie
  • Aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten
  • Kennis van het vakgebied

Bekijk alle mechanical engineer vacatures bij T-Pion

Heb je een vacature mechanical engineer gevonden die je aanspreekt? Solliciteer dan snel en laat je cv en motivatie achter! Wanneer je nog twijfelt of vragen hebt over de inhoud van de werkzaamheden, de werkgever of voorwaarden, neem dan contact op met onze specialisten! Zij helpen je bij het vinden van je droombaan.

Heb je vragen over één van onze vacatures of wil je persoonlijk advies ontvangen van onze experts? Neem dan vooral contact met ons op om je wensen te bespreken. Jouw nieuwe baan begint bij T-Pion!

Veel gestelde vragen over een baan als mechanical engineer

Hier vind je vraag en antwoord op alles rondom jouw carrière als mechanical engineer.

Een mechanical engineer wordt ook wel een werktuigbouwkundig ingenieur genoemd. Voordat je een opleiding tot mechanical engineer kan volgen, moet je van nature al over een aantal eigenschappen beschikken. Zoals technisch inzicht, interesse in de techniek maar ook discipline, doorzettingsvermogen, creativiteit en innovatief vermogen. Dit gaat je zeker helpen bij het behalen van je diploma. Volg jij de bacheloropleiding mechanical engineering? Dan leer je dat alles om ons heen, binnen ons dagelijks leven, te maken kan hebben met engineering. Een mechanical engineer is een werktuigbouwkundige die nieuwe producten en/of productieprocessen bedenkt, ontwerpt en realiseert. En daarbij altijd gebruik maakt van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en praktische toepassingen op het gebied van techniek en automatisering. Er zijn diverse opleidingen richting werktuigbouwkunde, zowel mbo, hbo en universitaire studies. Na het afronden van je studie heb je een brede ‘kennisbasis’ opgebouwd en kun je aan de slag bij diverse werkgevers. Ervaringen gaan opdoen en al je opgedane kennis in de praktijk gaan toepassen. Je bent nooit uitgeleerd en blijft jezelf op allerlei disciplines ontwikkelen.

De discipline van een mechanical engineer is veelgevraagd en steeds meer bedrijven schrijven dan ook vacatures mechanical engineer uit. Maar wat doet een mechanical engineer precies? Deze functie is zeer divers en varieert van het bedenken, ontwerpen, analyseren en verbeteren van producten en processen tot het bepalen van de juiste inrichting van een industrieel traject. De focus van de werkzaamheden hangt af van de specialisatie en het bedrijf waar je terechtkomt als mechanical engineer. Denk bijvoorbeeld aan een fijnmechanische specialisatie of specialisatie in grove machinebouw; beide specialisaties kennen andere werkomgevingen.

Mechanical engineering is als het ware een combinatie tussen werktuigbouwkunde en natuurkunde. Voor een optimaal ontwerp is een aantal zaken noodzakelijk, waaronder onder andere de juiste materiaalkeuze, maar ook specifieke wensen vanuit de industrie zoals hygiëne en/of nationaal en internationaal gerichte ontwerpnormen. Als mechanical engineer ben je betrokken bij andere collega’s, test engineers, CAD-tekenaars en monteurs. Dit maakt je functie uitdagend en divers!

Er zijn verschillende manieren om uiteindelijk aan het werk te gaan als mechanical engineer. Zo kun je uiteraard kiezen voor de opleiding Mechanical Engineering of Werktuigbouwkunde. Ook zijn er diverse deeltijdopleidingen of aanvullende modules die je kunt volgen om te kwalificeren als mechanical engineer. Of kies voor een combinatie van werken en leren. De mogelijkheden zijn divers en er is geen beste manier om tot deze functie te komen dus zoek een manier die bij je past.

Het salaris van een mechanical engineer varieert net als bij ieder ander beroep. Afhankelijk van de opleiding die je hebt gevolgd (mbo, hbo of wo), het aantal jaren werkervaring en jouw expertise binnen de engineering. Gemiddeld ligt het salaris van een hbo afgestudeerde mechanical engineer rond de €2500 bruto per maand. Heb jij een wo opleiding afgerond dan zal dit startsalaris hoger liggen, gemiddeld rond de €3000 bruto per maand. Blijf jij jezelf ontwikkelen? En heb je nieuwe technische ervaring op je cv? Dan zal jouw salaris meegroeien met jouw kennis, ervaring en expertise!

Contact