Solliciteren in deze tijd

We komen er nu pas achter hoe ‘normaal’ bepaalde handelingen en procedures voor ons zijn. En vooral hoe dit in ons systeem is opgenomen. Dit ervaar je in je dagelijkse leven, maar natuurlijk ook binnen het werkveld. Zo geldt dit bijvoorbeeld ook voor het sollicitatieproces en hoe je altijd gewend bent om te solliciteren. Je ziet een  leuke vacature, je reageert via mail of telefoon. En vervolgens vindt er een fysiek gesprek plaats.

Dat gaat nu allemaal nèt even anders. En je merkt dat iedereen, inclusief wijzelf, moeten wennen aan de digitale verschuiving. Het blijft toch een beetje gek en onwennig om via beeldbellen een eerste ontmoeting te laten plaatsvinden. Een digitale kennismaking! Maar tegelijkertijd ook mooi dat dit steeds meer als ‘normaal’ wordt ervaren. Zo merk je dat door de kracht van herhaling, ons brein de ruimte krijgt voor het herkennen en accepteren van nieuwe processen. En zo zien we ook het goede in van online meetings en ontmoetingen.

Een fysiek sollicitatie gesprek ook mogelijk?

De afgelopen dagen krijgen wij steeds vaker het verzoek of er tóch niet een fysiek gesprek kan plaatsvinden. Deze vraag komt zowel vanuit kandidaat als opdrachtgever. We hebben deze vraag intern besproken.

Wij willen deze mogelijkheid graag aanbieden. Maar alleen op een zodanige manier waarbij de veiligheid en gezondheid van ons allen niet in gevaar komt. Daarom hebben wij een protocol met maatregelen opgesteld waarin duidelijk wordt hoe wij op een veilige en verantwoorde manier deze optie willen aanbieden. Een aantal van deze maatregelen zijn:

Gezondheidscheck

Voor aanvang van een gesprek wordt er altijd gecontroleerd of iemand één van de bekende ziekteverschijnselen heeft of heeft gehad.

Wachtruimte

Hier kunnen bezoekers even wachten. Er staat desinfectie spray en de tafel wordt voor een na het plaatsnemen van de bezoeker schoongemaakt. Er staat desinfectiegel die gebruikt moet worden voor aanvang van het gesprek door zowel bezoeker als wijzelf. Vervolgens wordt de bezoeker opgehaald en naar de corona ruimte begeleid.

Corona ruimte ingericht

Een ruimte op kantoor is volledig ingericht op het ontvangen van bezoekers. Deze wordt voor en na een gesprek schoongemaakt. De 1,5 meter regel wordt toegepast. En daarnaast is er ruimte en mogelijkheid voor het inbellen van een 3e partij, die op een groot beeldscherm het gesprek kan bijwonen.

Protocol T-Pion – Corona

Wij kijken vooruit; lees hier hoe we onze blik op de toekomst houden!

Contact