Daniël Bargeman vertelt zijn verhaal over het werken in de techniek en hoe zijn loopbaan er de afgelopen 25 jaar heeft uitgezien.

Momenteel werkt Daniël als project engineer bij een organisatie die grote metalen filterinstallaties bouwt. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het verbeteren, standaardiseren, structureren en beter vastleggen van processen en ontwerpen. Maar voordat hij in deze functie stapte heeft hij een hele ‘technische weg’ afgelegd.

‘In mijn studiejaren, omstreeks 1994, ben ik gaan leren voor timmerman’, zegt Daniël. Dit was de eerste stap richting de techniek. ‘Ik was 17 jaar en via het leerlingwezen werd ik bij diverse bedrijven neergezet om mijn vak op de bouw en in de werkplaats te leren’, zegt Daniël. Dit bleek toch een behoorlijke fysieke aanslag en ik moest op zoek naar een andere uitdaging. Een studie, ervaring met lichter werk, en kennis van een andere branche rijker, startte Daniël in de elektronica. Bij een printplaat assemblagebedrijf! Al snel runde hij daar zijn eigen afdeling (Through Hole Technoloy).

‘Naast de planning vielen het programmeren, bedienen en onderhouden van machines onder mijn werkzaamheden’

Mijn interesse in techniek én elektronica werd steeds groter, zegt Daniël. Daarom koos hij ervoor zijn kennis te vergroten met meerdere elektronica en informatie cursussen. Daniël houdt van uitdaging en diversiteit in zijn werk. Daarom koos hij er voor om na jarenlang trouw dienstverband nieuwe ervaringen op te gaan doen. Dit deed hij bij een bedrijf in de gas- en vloeistof meters/regelaars waar hij een enorme afwisseling in werkzaamheden ervaarde. Na een aantal kleine tussenstapjes, waaronder een functie als proces engineer in de lithium accu’s, startte hij als Project Coördinator bij een pompen en service bedrijf om grote projecten te begeleiden. Begin dit jaar is hij gestart als project engineer! Hier ben ik een echte spin in het web, zegt Daniël.

‘Techniek? Ja, dat vind ik interessant! Zelfstandig dingen uitzoeken en verbeteren, maar ook het werken met 2D en 3D CAD-tekenwerk spreekt mij enorm aan. Van AutoCad, Inventor tot aan Solidworks, verschillende programma’s hebben mijn interesse en hier probeer ik mij ook te blijven verdiepen’ zegt Daniël.

Hij omschrijft zichzelf als nauwkeurig, leergierig én creatief. Niet alleen in zijn werk maar ook privé. Zo is hij al een aantal jaren creatief bezig met fotografie en Photoshop.

‘Dingen die mij interesseren maak ik mijzelf ook snel eigen en dit zie je terug zowel privé als in mijn werk’

Daniël is van zichzelf nieuwsgierig aangelegd. Hij denkt zelf dat dit hem heeft gebracht tot waar hij nu staat. Bijvoorbeeld door het bezoeken van beurzen, waardoor je in contact komt met nieuwe leveranciers en nieuwe ontwikkelingen & technieken ziet. Zo maakte het contact met Joris hem ook nieuwsgierig. Daniël en Joris kennen elkaar al jaren en hebben ook altijd contact gehouden. Eénmaal gestart in zijn nieuwe functie is dit contact zo gebleven.

‘Joris en ik bespreken technische ontwikkelingen, toekomst, maar hebben het ook over mijn hobby’s zoals geochache locaties’

Daniël houdt van eerlijkheid en openheid. Dit ervaar ik zowel bij Joris als het team van T-Pion. ‘Er wordt tijd voor mij gemaakt. Ik vind het prettig om zo persoonlijk te worden ontvangen’, zegt Daniël.

‘T-Pion is een top groep en zou ik aanbevelen aan andere bedrijven en personen die op zoek zijn naar een uitdaging in de techniek’

Wil jij net zoals Daniël met plezier naar je werk, maar vind je het lastig om de juiste baan te vinden? Werken in de techniek is uitdagend en er zijn soms meer mogelijkheden dan je denkt. Wij denken graag met jou mee!

Contact